Комітет цифрової трансформації оголосив про готовність до запуску загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7

Комітет цифрової трансформації оголосив про готовність до запуску загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який належить до сфери управління Держспецзв’язку, готовий до запуску державного мультиплексу – загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7. Мережа працюватиме у метровому діапазоні, захищеному від перепланування, і покриватиме мовленням понад 90% території України. У тому числі частину районів тимчасово окупованих територій, а також населені пункти, розташовані на кордонах із рф та білоруссю.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Комітету з питань цифрової трансформації

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як пояснюють у комітеті, мережа МХ-7 будується за технологією європейського стандарту ефірного цифрового телебачення другого покоління DVB-T2 у смузі частот метрового діапазону (174 – 230 МГц). Таким чином, мережа працюватиме у метровому діапазоні, захищеному від перепланування, і покриватиме мовленням понад 90% території України. У тому числі частину районів тимчасово окупованих територій, а також населені пункти, розташовані на кордонах із рф та білоруссю: у Харківській, Сумській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській, Волинській областях, де зараз можуть транслюватися російські телеканали з потужних передавальних ворожих станцій.

“Пропаганда – один із видів зброї російської влади, яку вона почала використовувати в Україні значно активніше від початку повномасштабної війни. Надзвичайно важливо, щоб українці могли успішно протистояти російському інформаційному впливу, мали безперебійний доступ до правдивої інформації, зокрема, могли дивитися українське телебачення у будь-якому куточку країни”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сигнал надаватимуть у некодованому вигляді. Пакет телеканалів буде безкоштовним для глядачів. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно з повідомленням, концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення уже повідомив Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення про готовність до запуску. Тепер Нацрада має оголосити та провести конкурс на мовлення в мережі МХ-7.

Як розповіли у Комітеті з питань цифрової трансформації, для будівництва мережі концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення залучив кредит під гарантії Уряду. Монтаж першого передавача розпочався 20 січня 2022 року. Повномасштабне воєнне вторгнення росії в Україну дещо скорегувало строки запуску MX-7. Проте, навіть у важких умовах війни, роботу було завершено.

“Запуск мультиплексу MX-7 є суспільно значимим з точки зору забезпечення інформаційної безпеки України та інформаційної стійкості суспільства і держави. Також це важливий крок у протистоянні російській пропаганді, оскільки дезінформація є легкодоступною зброєю та зростаючою загрозою. Зараз, під час війни, усім нам дуже важливо дотримуватись правил інформаційної гігієни, бути медіаграмотними та критично мислити” – зауважують у Комітеті з питань цифрової трансформації.

Нагадаємо, у грудні минулого року Президент Володимир Зеленський поставив свій підпис під прийнятим Верховною Радою (ВР) законом “Про медіа”

попри критику журналістських спільнот, зокрема, Національної спілки журналістів. Документ, на думку медійників, наділяє аж надто широкими повноваженнями Національну Раду з питань телебачення і радіомовлення.

Читайте: Президент Зеленський підписав розкритикований журналістами закон “Про медіа”


Також нагадаємо, що Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) відсторонила від членства союз журналістів росії (СЖР) після голосування глобального виконавчого комітету МФЖ. Таке рішення було прийняте з огляду на те, що російська спілка журналістів утворювала свої осередки на незаконно анексованих українських територіях.

Читайте: Виконком Міжнародної федерації журналістів зупинив членство союзу журналістів росії в МФЖ

Фото: Комітет з питань цифрової трансформації.

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4