Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Раптом надумаєте полетіти до Венеції – відкривайте цей огляд і запам’ятовуйте. Відомий київський фуд-блогер Інна Гордієнко спеціально для читачів КиевVласти зробила найбільший огляд гастрономічних приваб Венеції.

Спробую розказати вам в деталях, що і де краще їсти та пити в цьому чудовому місті на воді. Перш за все, не раджу заходити в перший ліпший заклад, бо тут краще так не ризикувати – занадто багато закладів, розрахованих виключно на туристів із несмачною їжею.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Отже, занотовуйте!

Bacaro-тур закусочними та ростечеріями

Почати знайомитися з кухнею Венеції раджу з місцевих закусочних. Венеціанці традиційно харчуються саме в таких місцях, а до ресторанів ходять хіба що на якісь особливі події. Місцеві закуски звуться cikketti і за суттю – це те ж саме, що в Іспанії тапаси.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Найпопулярніші серед закусок:

  • бакала – намазка з тріски на поленті;

  • артишоки, начинені м’ясним фаршем та овочами;

  • пюре з аспарагуса;

  • мясні кульки (мітболи);

  • каракатиця з рисом;

  • моцарела з анчоусами або прошуто, запечена в тісті.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Загалом закусок так багато, що всі не перерахувати. Коштують вони 2-3,50 євро. До них, як правило, беруть вино, просекко або граппу –  і насолоджуються їжею стоячи, іноді просто під стінами закладу.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Відвідайте “Da sepa – Venice cikketti & Co. Address: calle lunga della bissa”. Тут дуже смачно, і за чотири закуски та пляшку вина 0,5 літра ми заплатили на двох 16 євро. Тут беріть “baccalà mantecato with polenta”.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Інший, теж дуже розповсюджений тут варіант, це ростечерії ( на кшталт буфетів із самообслуговуванням) та тратторії. Ціни в середньому – від 2,5 до 8 євро за основну страву. Але в ресторані така ж страва вам коштуватиме від 15 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Раджу відвідати ростечерію “Rosticceria s. Bartolomeo. Address: campo San Bartolomeo”. Ми скуштували тут різотто з креветками та моцареллу запечену з прошутто (fish risotto and mozzarella in carrozza). По одній порції на двох з двома келихами вина – 14 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Також дуже цікава тратторія “Alla vedova. Address: Ramo ca’ Doro 3912”. Тут готують найкращі мітболи (polpetta) у Венеції.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Венеціанська піца не гірша за неапольську

На кожному кроці ви можете перекусити шматком піци – з тонким чи чи високим тістом, з різними начинками, відкритою чи закритою. Вартість – від 2,50 євро. На відміну від ростечерії та закусочної, ви вже можете сісти за столик, за що з вас візьмуть – коперту (приблизно 2, 50 євро з людини), що фактично є податком на обслуговування за столиком.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Показником смачної піци та інших страв в цьому закладі є присутність великої кількості містян. До речі під піцу раджу взяти розливне місцеве пиво – воно смачне, і коштує 3,50-4 євро за 0,3 літра. До речі, італійці рідко замовляють під піцу вино, як правило, беруть пиво.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Раджу вам відвідати піцерію “La Rosa Rossa”. Піцу тут готують на тонкому тісті, і коштує вона від 8,50 євро (“Маргарит”) до 16 євро (піцА з морепродуктами). Ми скуштували Prosciutto –  з прошутто та грибами за 12 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Каракатиця та печінка по-венеціанськи, паста з цукіні та креветками, лазанья болоньєзе

Окрім популярних закусок, на кшталт бакали, різотто, моцарели в тісті та каракатицы з рисом, у венеціанців є декілька традиційних дуже смачних страв, які ви звичайно мусите спробувати.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Каракатиця по-венеціанськи, яка подається зазвичай на поленті. Виглядає не дуже апетитно, на перший погляд, оскільки має чорний колір, і після вживання цієї страви ваш рот матиме такий самий колір. Але смакує божественно!

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Ціна за таку страву від 14 до 25 євро, в залежності від рівня закладу. Я спробувала цю страву на острові Мурано в маленькому ресторані “Al Soffiador”. Але це блюдо в Венеції пропонують майже усюди.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Печінка по-венеціанськи – шматочки яловичої печінки смажаться з цибулею і подаються на подушці з поленти. Начебто нічого такого особливого, але печінка виходить настільки солодка, м’яка і соковита, що рідко де ви таку скуштуєте.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Коштує від 16 до 30 євро. Я насолоджувалася печінкою в ресторані “Al Goldoni”, що майже неподалік від площі Сан-Марко, біля театру Гольдоні. Ресторан – чудовий, можете сміливо замовляти будь-які страви, бо готують тут бездоганно.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Паста (особливі різновиди притаманні саме Венеції). Краще не економити та сплатити за пасту 15-20 євро та отримати справжнє задоволення. Раджу спробувати спагетті з морепродуктами або з мідіями чи молюсками, спагетті з чорнилами каракатиці, тальятелле з креветками та цукіні, або з лососевим соусом, фетучіні з шинкою та грибами у вершковому соусі.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Раджу:

  • “Al Goldoni” для тальятелле з креветками;

  • “Bistrot de Venise для спагетті з каракатицею;

  • “Riva del Vin” для спагетті з мідіями.

Лазанья – шари тіста, що чергуються із шарами начинки, залитими соусом, зазвичай бешамелем. Шари начинки можуть бути з м’ясного рагу або фаршу, помідорів, шпинату, баклажанів, грибів, інших овочів та сиру пармезан.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Майже в кожному ресторані, в меню значиться лазанья, так само, як і паста. Ціна за порцію від 12 до 18 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Цю страву ви знайдете навіть в закусочних, ні гіршу, аніж в ресторанах та за ціною 2,50 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Я спробувала Lasagne alla Bolognese в “Riva del Vin” біля самого знаменитого у Венеції мосту Ріальто, а також в закусочній “Rostecceria San Bartolomeo”.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Dolche Vita у Венеції: справжнє італійське морозиво, тірамісу та коктейлі на основі кампарі

Ну і як же перебувати у цій країні і не скуштувати неймовірно смачне та відоме на весь світ gelato. Воно тут на кожному кроці: ларьки з морозивом розташовані усюди вздовж вузеньких вулиць міста.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Пропонують як мінімум 15-20 видів цієї смакоти: з фісташками, з грецьким горіхом, з тірамісу, з усілякими ягодами, з печивом, з нутеллою, крем-карамеллю, фруктове, ванільне, шоколадне, кавове і т. ін. Коштує від 1,50 до 2,50 за кульку. І на островах дешевше, ніж у самій Венеції.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Тірамісу також можна спробувати скрізь: в ресторанах, остеріях, закусочних, кафетеріях, булочних і навіть продуктових магазинах. Звичайно в закладах воно більш смачне та свіже.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Ми спробували у ресторані “Al Goldoni” – за 6 євро нам принесли величезний шмат торту, з яким ми чудово впоралися втрьох.

Більш простий, але не набагато гірший варіант тірамісу ми також скуштували на набережній острова Лідо, де він коштував всього 3 євро.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Під всі дольче у Венеції раджу брати класичний італійський біттер. Їх тут теж чимало: мартіні, кампарі, апероль, Select Pilla. На основі цих чудових біттерів італійці готують різноманітні варіації шприців – Negroni, American Twist і т. ін. П’ють усюди і до схочу!

І не забудьте завітати на площі Сан-Марко до найвідомішого старовинного кафе “Florian”. Не помітити його нереально – в літню пору  столики закладу займають п’яту частину всієї площі, а живу музику у виконанні квартету з імпровізованої сцени чути навіть з набережної.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Там замовте горнятко кави, Aperol Spritz та тістечко на вибір. Посидіти в цьому кафе – це певний ритуал, все одно, як кататися на гондолі. Якщо ви це не зробили, вважайте, що не були у Венеції!

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

Ну тепер ви озброєні інформацією сповна і можете сміливо вирушати до найнезвичнішого міста в світі.

Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)

А щоб знати, які страви куштувати в інших країнах і не прогавити саме смачне, не забувайте стежити за моєю сторінкою у Facebook та моєю сторінкою в Instagram.

Читайте та смакуйте!

Фото автора

КиевVласть

Автор:
Інна Гордієнко
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Калашник, Старенька і Коваленко: що відомо про нових заступників голови КОДА
Калашник, Старенька і Коваленко: що відомо про нових заступників голови КОДА
19:22 Київщина отримала трьох нових заступників голови Київської ОДА — Євгена Коваленка, Ірину Стареньку та Миколу Калашника. Коваленко працюватиме над питаннями відновлення інфраструктури та…
Оцифрування та електронні замки: у Києві визначились з управлінням комунальною власністю до кінця 2027 року
Оцифрування та електронні замки: у Києві визначились з управлінням комунальною власністю до кінця 2027 року
09:00 Нещодавно столична міськрада ухвалила програму управління об’єктами комунальної власності, розраховану на період 2025-2027 років. Усього на її реалізацію планується витратити 251,3 млн гривень,…
Справи насущні: скільки та на що у листопаді 2024-го витрачала Баришівка
Справи насущні: скільки та на що у листопаді 2024-го витрачала Баришівка
09:00 В листопаді бюджетні замовники селища Баришівка на Броварщині уклали договорів на кругленьку суму – понад 26 млн гривень. Найбільше грошей спрямували на облаштування…
Banner
QlU7mDx4