12 травня українців закликають підтримати перейменування вулиці Пушкіна у столиці на честь філософа Олександра Маслака

перейменування вулиці Пушкіна у Деснянському районі на честь Олександра Маслака

Сьогодні, 12 травня, у застосунку “Київ Цифровий” закінчується голосування з перейменування вулиці Пушкіна у Деснянському районі на честь Олександра Маслака. Небайдужих українців закликають підтримати  нову назву вулиці у пам’ять про українського філософа, інтелектуала та одного з архітекторів Інтермаріуму.

Про це, як передає КВ, йдеться у зверненні історика, військовослужбовця, наукового співробітника Інституту історії України НАНУ Олександр Алфьоров.

“Друзі, завтра (12 травня – КВ) на платформі Київ Цифровий закінчується голосування з перейменування невеликого пакету київських вулиць. Прошу підтримати перейменування вулиці Пушкіна (Деснянський район) на честь – українського філософа, інтелектуала та одного з архітекторів Інтермаріуму – Олександра Маслака”, – написав Алфьоров.

Історик додав  лінк на платформу КиївЦифровий: https://kvd.page.link/VLfiQCyd1fvgr9wm9

Довідково: Олександр Олександрович Маслак  народився 5 квітня 1977 року в Києві.  Український філософ-традиціоналіст, кандидат філософських наук, громадський і політичний діяч. Автор багатьох наукових і публіцистичних текстів з філософії політики та права, політичних ідеологій, міжнародних відносин, актуальних подій суспільного життя в Україні. Член Союзу гетьманців-державників (з 2001), Українського Традиціоналістичного Клубу (з 2009), Активіст Цивільного Корпусу «Азов» (2015—2016).

Співорганізатор Групи сприяння утворенню Балто-Чорноморського Союзу «Іntermarium Support Group» (2016), учасник і організатор І-ї та ІІ-ї конференцій. Один із сучасних архітекторів Інтермаріуму — геополітичної концепції Адріатично-Балто-Чорноморського союзу як співдружності держав Центрально-Східної Європи. Олександр обстоював ідею Балто-Чорноморського союзу (Міжмор’я, або Інтермаріум) як геополітичної осі в Центральній та Східній Європі, у якій Україна займала б чільне місце.

Загинув 6 вересня 2017 внаслідок аварії на трасі Київ — Ковель — Ягодин у Рокитнівському районі Рівненської області. Тоді, повертаючись із наукової конференції у Варшаві, п’ять відомих українських політологів загинули в одній автівці.

Читайте: Київрада збирає пропозиції щодо чергових перейменувань в рамках дерусифікації топоніміки

Фото: Facebook Олександра Алфьорова

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4