Активісти пропонують зробити 127 гектарів річки Ірпінь заказником

Активісти пропонують зробити 127 гектарів річки Ірпінь заказником

Київський еколого-культурний пропонує владі Ірпеня погодити створення заказника “Ріка-Герой Ірпінь”. Відповідне звернення направлене до міської ради.

Про це, як передає KВ, йдеться у дописі Київського еколого-культурного центру у “Фейсбук”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Повідомляється, що київський еколого-культурний центр звернувся до Ірпінської міської ради щоб погодити створення заказника “Ріка-Герой Ірпінь”. 

“Ріка Ірпінь весною захистила Київ від рашистів-окупантів, а зараз ми повинні ії захистити від забудовників-“окупантів”, – пояснили свій намір у прес-службі центру.

Читайте: Сили оборони Київщини знаходяться в підвищеній боєготовності, ворог не полишає намірів оточення столиці, – КОДА


Зі звернення центру відомо, що під охорону пропонується взяти фрагмент річки Ірпінь  площею 127,9 га, довжиною 14,880 км, ширина річки біля 10 м, ширина двох прибережних захисних смуг – 50 м. 

“Річка Ірпінь має величезне історичне значення як місце оборони Києва протягом 1000 років. За часів Київської Русі з півночі та північного заходу Київ прикривала болотиста річка Ірпінь. Наприкінці 1930-х років по річці Ірпінь було створено першу лінію оборони Києва, для чого по правому, високому березі річки було споруджено ДВТи (довготривалі вогневі точки)”, – розповіли у Київському еколого-культурному центрі.

Там вважають, що стратегічну та тактичну важливість долини Ірпеня ще раз було доведено в наші дні, коли захисники Києва підірвали міст через Ірпінь, а споруджений загарбницькими військами понтонний міст через Ірпінь знищили. 

Читайте: На Київщині розлив річки Ірпінь зніс понтонні переправи московитів, – голова КОВА Павлюк


“В результаті ворожі війська вперлися в залиту талою водою болотисту долину річки, що тисячоліттями захищала Київ. На жаль, заплаву річки вже почали в минулих роках забудовувати. Тому ріку-Герой Ірпінь треба негайно захистити, як вона захистила Київ, та створити там заказник”, – додали в центрі.

Читайте: Набережную Ирпеня и столичный Академгородок может соединить велодорожка, – Карплюк


Нагадаємо, сьогодні у селі Михайлівка-Рубежівка Ірпінської громади працює банк вживаного одягу. Місцеві мешканці та переселенці, які цього потребують, можуть обрати одяг для дорослих та дітей. 

Читайте: На Київщині з річок витягли два ворожі гелікоптери і 11 бойових машин, – НГУ


Фото: КЕКЦ 

КиївВлада

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4