Активісти вимагають від Кличка вигнати з КМДА корупціонерів, які покривають Комарницького

Активісти вимагають від Кличка вигнати з КМДА корупціонерів, які покривають Комарницького

Активісти ГО “Стоп свавіллю” взяли участь у засіданні комісії КМДА з перевірки інформації щодо резонансних об‘єктів будівництва з метою зупинити корупцію у Департаменті містобудування та архітектури. Вони переконані, що його голова Олександр Свистунов, перший заступник Олександр Яструбенко та заступник Юрій Тацій роками очолюють корупцію у цьому органі, тож вимагають від Кличка звільнити їх з посад.

Про це КВ стало відомо з допису на сторінці ГО “Стоп свавіллю” в соцмережі Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

За словами активістів, корупціонери покривають незаконні будівництва “смотрящего” Дениса Комарницького.

“В Департаменті архітектури КМДА здавна процвітає корупція. Його директор Свистунов разом з заступниками Тацієм і Яструбенко протягом років потурають незаконним будівництвам в Києві, маючи з цього відкати. Бенефіціаром незаконних будівництв, котрий “прикормив” чиновників столичної архітектури, є “смотрящий” Комарницький. Ми багато разів зверталися до архітектурного департаменту КМДА щодо об’єктів за адресами Жмаченка, 20, Перемоги, 50-А, Поштова площа, 3-Б та ынших. Всі ці будівництва – незаконні. Проте жодних конкретних дій по їх зупиненню ми від чиновників не дочекалися. Очевидно, що Свистунов, Тацій та Яструбенко просто покривають “смотрящєго” Комарницького”, – впевнений голова “Стоп Свавіллю” Сергій Северін.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Активісти вимагають, аби мер міста Віталій Кличко звільнив Свистунова, Тація та Яструбенко, а також звернувся до правоохоронців задля розслідування їхнього зв’язку з Комарницьким.

“Ми вимагаємо від мера Києва Віталія Кличка реакції щодо корупції, яка процвітає в стінах КМДА, а саме – у Департаменті містобудування та архітектури. Якщо Кличко не відсторонить Свистунова, Тація та Яструбенко від посад і не припинить корупцію в архітектурі, якщо він не звернеться до правоохоронних органів, аби розслідувати зв’язок цих чиновників з “смотрящим” Комарницьким, це буде означати тільки одне – що він знає про цю корупцію та очолює її”, – наголосив голова ГО.

Він закликав Віталія Кличка разом проїхатися по вказаним адресам, щоб той на власні очі пересвідчився – там відбуваються незаконні будівництва, та одразу зупинив їх.

“Ми вимагаємо від міського голови, аби ми зараз разом поїхали разом з журналістами та активістами по цим незаконним будівництвам, показали меру все, що там коїться, і він одразу ж ухвалив рішення зупинити їх. Ми вимагаємо дій та рішень від мера просто зараз. Ми не хочемо і не можемо більше чекати. Якщо Кличко не виконає наші вимоги – значить, він теж в долі від цих корупційних схем на будівництві”, – резюмував Сергій Северін.

Читайте: Нацполиция расследует причины и обстоятельства строительного хаоса в столице

Фото: ГО “Стоп свавіллю”.

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4