Анжеліка Заїка взяла участь у зустрічі з Абдуллою Альджефрі – Українська Асоціація GR-професіоналів і лобістів

Анжеліка Заїка взяла участь у зустрічі з Абдуллою Альджефрі - Українська Асоціація GR-професіоналів і лобістів

20-22 грудня було здійснено робочий візит до Дубаю (Об’єднаних Арабських Еміратів), у рамках якого члени делегації, організованої Українською асоціацією GR-професіоналів і лобістів, відвідали ЕХРО-2020 – виставку найбільших досягнень більшості країн світу, на якій вперше була представлена і наша держава із темою “Smart Ukraine: Connecting Dots” (Розумна Україна: точки підключення). “EXPO 2020” був спрямований на просування ідеї сталого розвитку – “Об’єднуючи уми, творимо майбутнє”.

Про це KV стало відомо з пресрелізу організаторів.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

В межах даної тематики делегація Української Асоціації GR-професіоналів і лобістів провела ряд робочих зустрічей з обміну досвідом, у яких взяли участь: Обаїд Аль Шуфейхі (GR-Директор у компанії із преміум-нерухомості “Bloom Holding”), Інтісар Уль Хасан Альві (фінансовий керівник інвестиційної компанії “Bowline”), Лаванія Мандал (голова PR та внутрішніх комунікацій в “Aster DM Healthcare”), Сіма Адебраду (спеціаліст із понад 20-річним досвідом у сфері “Public Policy”), Мохаммед Ахмед Абдулладжида (представник Департаменту безпеки харчових продуктів Муніципалітету Дубаю) та багато інших.

Анжеліка Заїка взяла участь у зустрічі з Абдуллою Альджефрі - Українська Асоціація GR-професіоналів і лобістівДелегація Української асоціації GR-професіоналів і лобістів на зустрічі з Департаментом безпеки харчових продуктів (Муніципалітет Дубаю)

На особливу увагу заслуговує зустріч з Абдуллою Альджефрі – впливовим арабським правозахисником. Східному фахівцю вже вдалося успішно керувати проектом щодо проведення навчання для більш ніж 700 спеціалістів у сфері державного управління. Пан Альджефрі має глибоке розуміння політичних процесів ОАЕ. У ході зустрічі юрист розкрив процеси законотворення в ОАЕ, зазначивши на серйозні зміни в податковій політиці: власники бізнесу незалежно від свого походження (і експати, і корінні жителі) платитимуть НДС – 5 %. Таке рішення еміратський правозахисник пояснює як підготовку держави до реалізації нової стратегії розвитку ОАЕ – економічної. Якщо перші 50 років політики Об’єднаних Арабських Еміратів були спрямовані на розвиток країни одразу в декількох сферах (інфраструктурі, енергетиці), то зараз основний напрям ОАЕ – саме економіка. Ще однією важливою темою у політиці країни стало відповідальне споживання природних ресурсів. Віднедавна законодавча влада країни прийняла ще одне важливе рішення: громадяни ОАЕ сплачуватимуть комунальну плату: спочатку – це 10%, потім 20%, а через деякий час – усі 100%. Це пан Альджефрі пояснює рухом до прорахування затрачених енергоресурсів в ОАЕ, а разом із тим – переходу до зеленої енергетики, що допоможе державі стати незалежними від покладів нафти. 

Анжеліка Заїка взяла участь у зустрічі з Абдуллою Альджефрі - Українська Асоціація GR-професіоналів і лобістівАбдулла Альджефрі та Анжеліка Заїка 

Анжеліка Заїка, партнерка політконсалтингової компанії “American Political Services”, юристка Офісу простих рішень та результатів Національної Ради Реформ при Президентові України, громадська діячка, зазначила:

“Сповідуючи ідеї стійкого розвитку, ОАЕ вчасно зупинилися на темі відповідального споживання енергоресурсів як поступового відходу від уже звичних нафти і газу. Така відмова вже відбулася в Норвегії. Перехід до зеленої енергетики знаменує незалежність економіки та її стійкість до будь-яких змін як у видобуванні, так і збуті корисних копалин”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Тема енергетики, економічного розвитку, податкової політики ОАЕ була продовжена на інших зустрічах з арабськими спеціалістами, Зокрема, на обговоренні з Ферозханом Шанавасом було зазначено необхідність більш строгого законодавчого регулювання використання нафти та газу як в ОАЕ, так і в Україні. Інтісар Уль Хасан Альві та Мюнтер Мухейзен закцентували увагу на поступовому зрівнянні прав між експатами та громадянами східної держави у реєстрації і веденні бізнесу. Також було відзначено полегшення ведення прозорого діалогу між представниками публічної влади та підприємців.

Українська асоціація GR-професіоналів і лобістів більше 7 років працює над розвитком та популяризацією галузі GR та лобізму не тільки на українському, а й на міжнародному рівнях. Спільно з Міжнародною асоціацією професіоналів зі зв’язків з органами влади та Інститутом Демократії та Розвитку “PolitA” Українська асоціація уже провела понад 217 проведених освітніх заходів, спрямованих на розвиток галузі GR та лобіювання в Україні та інших країнах, залучила понад 398 міжнародних спеціалістів у галузі GR та лобіювання до розвитку цих сфер в Україні та за її межами. Асоціація також регулярно організовуються поїздки української делегації – членів Асоціації – до Конгресу США, парламенту ЄС, Кнессету. Також на регулярній основі організовуються  зустрічі з обміну досідом з провідними юристами, підприємцями, політичними консультантами, лобістами (Кенделлом Коффі, Тімом Шеллбергом, Кайлом Шредером, Руфатом Замановим, Патріком Геленом та багатьма іншими).

Читайте: Візит Української асоціації GR-професіоналів та лобістів до Дубаю (ОАЕ)

Фото: надано організаторами

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4