ДАБІ сприяє збереженню іноземних інвестицій в Україні

ДАБІ сприяє збереженню іноземних інвестицій в Україні

На виконання доручення Президента України та Прем’єр-міністра України Державна архітектурно-будівельна інспекція сприяє збереженню в країні іноземних інвестицій.

Про це KV стало відомо із повідомлення прес-служби ДАБІ.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“До мене через Facebook звернувся керівник однієї польської компанії. Під час перевірки вже діючої ліцензії його компанії у документації були виявлені певні порушення. Через деякий час до нього звернулись невідомі особи і запропонували “допомогу” у вирішенні відповідного питання”, – повідомила в.о. Голови Держархбудінспекції Олена Костенко (на фото).

Очільниця ДАБІ зазначила, що у відомстві відразу проаналізували відповідну ситуацію та зробили певні висновки. Інспектор ДАБІ дійсно виходив на перевірку, ретельно вивчив документацію і виявив порушення.

“Порушення були виявлені, інформація, яка вказана в документах на отримання ліцензії є неточною. Така ситуація склалася тому що іноземна компанія, яка відкривала представництво в Україні, звернулися за допомогою в оформленні необхідного пакету документів до юридичної фірми. Ця фірма і підготувала документацію неналежним чином, заповнила заявку та отримала ліцензію, фактично всліпу”, – розповіла Олена Костенко.

Іноземна компанія з першого дня існування має необхідний персонал та технічне оснащення. При цьому материнська компанія має великий досвід і численні контракти в Європі щодо виконання інфраструктурних та інших будівельних проектів. Водночас інформація, яка наведена в документації, що вказувалася для отримання ліцензії, не збігається із реальним станом справ.

“Задля збереження іноземного інвестора в країні, який хоче працювати чесно і добросовісно, відповідну ліцензію не анулювали. Було видано припис і надано можливість компанії усунути всі порушення”, – наголосила Олена Костенко.

За словами очільниці ДАБІ, переважна більшість інвесторів раніше дійсно мала певні проблеми з ДАБІ, в тому числі і під час оформлення дозвільних документів на будівництво. Наразі розпочату активну роботу щодо докорінної зміни підходів вирішення проблем у подібних ситуаціях.

“Я вдячна керівнику іноземної компанії за активну позицію в боротьбі з корупцією в ДАБІ”, – додала Олена Костенко.

Також Олена Костенко вчергове звертається до бізнесу з проханням не шукати посередників “для вирішення питань”, тому що ДАБІ більше не каса.

Читайте: Олена Костенко: Громадська рада при ДАБІ підтримала доцільність діяльності дозвільної Комісії

Фото: прес-служба ДАБІ

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4