ДБР повідомило про підозру командиру львівського “Беркуту” за участь в умисних вбивствах активістів Майдану

ДБР повідомило про підозру командиру львівського “Беркуту” за участь в умисних вбивствах активістів Майдану

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру черговому колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення “Беркут” ГУМВС України, під керівництвом якого підрозділ з Львівщини разом з іншими 18 лютого 2014 року застосували фізичну силу, спецзасоби, у тому числі світло-шумові гранати виробництва рф, помпові рушниці, що були споряджені патронами зі свинцевою картеччю, проти мітингувальників на вул. Інститутській в м. Києві та прилеглих до неї вулицях.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби ДБР. 


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“У ДБР триває системна та кропітка робота щодо збирання доказів та притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних до злочинів відносно учасників акцій протесту у 2013-2014 роках. Бюро вже завершило розслідування щодо високопосадовців, які віддавали злочинні накази – приймали рішення щодо здійснення силового розгону учасників акцій протесту тощо. Але до відповідальності мають бути притягнуті всі, хто брав участь у переслідуванні та вбивствах українців на Майдані Гідності”, – йдеться в повідомленні. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що працівники ДБР повідомили про підозру черговому колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення “Беркут” ГУМВС України. Під його керівництвом підрозділ з Львівщини разом з іншими 18 лютого 2014 року застосували фізичну силу, спецзасоби, у тому числі світло-шумові гранати виробництва рф, помпові рушниці, що були споряджені патронами зі свинцевою картеччю, проти мітингувальників на вул. Інститутській в м. Києві та прилеглих до неї вулицях.


“У результаті таких дій загинуло 3 особи та близько 200 отримали тілесні ушкодження, у тому числі й вогнепальні, різного ступеня тяжкості. Фігурант підозрюється у перевищенні службових повноважень, вчиненні терористичного акту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.”, – додають в ДБР. 


Нагадаємо, За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора 5 грудня 2022 року Печерським районним судом міста Києва ухвалено обвинувальний вирок відносно колишнього працівника батальйону міліції особливого призначення “Беркут” Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області. Колишнього беркутівця засуджено до 8 років за гратами за те, що в 2013 році наніс численні удари гумовим кийком та ногою в різні частини тіла та по голові активісту – учаснику акції протесту біля Адміністрації президента на вулиці Банковій. 


Читайте: Колишнього беркутівця засуджено до 8 років позбавлення волі по справі Майдану 

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4