Дії рашистських загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі, – “Енергоатом”

Дії рашистських загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі, - “Енергоатом”

Сьогодні, 25 серпня, через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, двічі відключалась остання (четверта) лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – “Дніпровська”. Три інших лінії зв’язку раніше були пошкоджені під час рашистських обстрілів.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби ДП НАЕК “Енергоатом”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Внаслідок цього два працюючих енергоблоки станції відключилися від мережі. Таким чином, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – перше в історії станції”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що власні потреби АЕС в електроживленні наразі забезпечуються з енергосистеми України через лінію зв‘язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Зауважень до роботи автоматики і систем безпеки наразі немає. Ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 серпня Володимир Зеленський виступив на засіданні Ради Безпеки ООН. Президент зокрема висловився щодо ситуації на ЗАЕС. Президент наголосив, що росія поставила весь світ на межу радіаційної катастрофи. Факт у тому, що російські військові зайняли територію найбільшої АЕС у Європі та перетворили її на зону війни. 

Читайте: Окупанти обстрілюють Запорізьку ТЕС, щоб здійняти хмари радіоактивного пилу

Фото: “Енергоатом”

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4