ДТЕК в Гаазі виграв суд проти росії по кримських активах

ДТЕК в Гаазі виграв суд проти росії по кримських активах

Міжнародний арбітражний суд в Гаазі повністю задовольнив позов ДТЕК проти рф за захоплені активи в незаконно анексованому Криму. Арбітраж присудив росії виплатити українській компанії компенсацію в розмірі 267 млн доларів. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби компанії ДТЕК.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Арбітраж присудив росії виплатити українській компанії компенсацію збитків в розмірі $ 267 млн, що включає проценти та судові витрати на дату рішення. Нарахування процентів триватиме аж до моменту повної сплати всієї суми збитків”, – інформували в ДТЕК.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

 Зазначається, що судовий процес за позовом “ДТЕК Крименерго” проти росії тривав з 2017 року. 

“До незаконної анексії Криму ДТЕК володів енергорозподільчою та енергопостачальною компанією ДТЕК Крименерго. Окупаційна влада відібрала контроль над активами компанії  у законного власника після окупації Криму росією в 2014 році”, – нагадали в повідомленні.

У компанії зауважили, що арбітражне рішення підлягає примусовому виконанню відповідно до Нью-Йоркської конвенції 1958 року. ДТЕК планує невідкладно ініціювати процес визнання та допуску до виконання рішення на території тих держав, де знаходяться активи росії.

“росія повинна перебувати під постійним тиском — на полі бою, санкційним, юридичним. Зі свого боку, і я, і всі мої бізнеси зробимо для цього все можливе. 24/7 ми працюватимемо над тим, щоб ворог був притягнутий до відповідальності та заплатив за розв’язану війну, за кожен злочин проти України та українців, за порушення міжнародного права”, — заявив акціонер компанії ДТЕК Рінат Ахметов.

Він також зазначив, що рішення Міжнародного арбітражного суду свідчить про те, що світова система правосуддя стоїть на стороні правди і справедливості.

Нагадаємо, влітку 2022 року Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти рф щодо компенсації за грубі порушення його прав власності у Маріуполі під час воєнної агресії росії проти України. 

Читайте: Ахметов позивається проти росії до ЄСПЛ за збитки його власності у Маріуполі

Фото: ДТЕК

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4