Фахівцями з супроводу ветеранів зможуть стати ветерани з вищою освітою

Фахівцями з супроводу ветеранів зможуть стати ветерани з вищою освітою

Кабінет міністрів ухвалив постанову, що дає старт запровадженню фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Про це КВ дізналася з повідомлення Міністерства у справах ветеранів.

Згідно повідомлення, прийнятим документом визначено механізм забезпечення діяльності фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб у системі переходу від військової служби до цивільного життя.

Зазначається, що фахівець із супроводу – це перша особа, яка зустрічає ветерана та ветеранку після повернення у громаду, забезпечує інформаційний супровід та підтримку, консультує щодо отримання статусів, пільг, послуг, житла, проходження реабілітації, працевлаштування, надає юридичну допомогу.

У Мінветеранів розповіли, що стати фахівцем із супроводу може громадянин України, який має статус ветерана і має рівень освіти не нижче бакалавра за галузями знань: “освіта/педагогіка”, “соціальні та поведінкові науки”, “право”, “охорона здоров’я”, “соціальна робота”, “публічне управління” та “адміністрування”.

ісля подання заяви кандидати проходять тестування на знання законодавства та психологічне тестування.

Далі система повідомляє про результат поданої заявки, після чого її опрацьовує Мінветеранів і направляє до органів місцевого самоврядування для подальшого розгляду комісією.

Перевагу надаватимуть кандидатам, які мають статус ветерана війни, особи з особливими заслугами перед Батьківщиною, постраждалого учасника Революції гідності, члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, Захисників/Захисниць України.

Згідно з повідомленням, професійна підготовка фахівців та підвищення їхньої кваліфікації здійснюватимуться у вищих навчальних закладах і центрах ветеранського розвитку Мінветеранів відповідно до типової освітньої програми, а далі фахівці із супроводу працюватимуть у комунальних установах, зокрема у ветеранських просторах при Мінветеранів.

Читайте: Шмигаль озвучив ключові напрямки нової ветеранської політики, Зеленський чекає результатів за лічені місяці

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4