Кабмін хоче заборонити використовувти землі Каховської ГЕС не за цільовим призначенням

Кабмін хоче заборонити використовувти землі Каховської ГЕС не за цільовим призначенням

Кабінет міністрів Дениса Шмигаля вніс до Верховної Ради (ВР) законопроект, яким хоче заборонити протягом 15 років землі Каховського водосховища передавати у власність та змінювати цільове призначення земельних ділянок водосховища. Однак, землі можна буде передавати у власність чи змінювати їх цільове призначення для відновлення Каховського водосховища та судноплавних гідротехнічних споруд. 

Про це KВ стало відомо з законопроект №10135 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів з попередження нецільового використання земель Каховського водосховища”, розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України та внесеного до ВР Кабміном Дениса Шмигаля

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно законопроекту, Уряд хоче заборонити протягом 15 років землі Каховського водосховища передавати у власність та змінювати цільове призначення земельних ділянок водосховища. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що землями, які займало Каховське водосховище, вважаються землі водного фонду державної власності під водним простором Каховського водосховища при форсованому підпірному рівні води, а також землі, на яких розташовані об’єкти, необхідні для забезпечення функціонування водосховища (дамби, дороги, причали, протиерозійні споруди, прибережні захисні смуги, судноплавні гідротехнічні споруди). 


Однак, землі можна буде передавати у власність чи змінювати їх цільове призначення для відновлення Каховського водосховища та судноплавних гідротехнічних споруд. 


Також проекти землеустрою будуть розроблятися на замовлення Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, а погоджуватися проекти повинні з Державним агентством водних ресурсів України. 


Проект землеустрою земель повинен включати: 


  • завдання на складання проекту землеустрою;

  • пояснювальну записку;

  • матеріали геодезичних вишукувань;

  • план меж земельних ділянок, на які поширюється дія зони обмеження у використанні земельних ділянок;

  • перелік земельних ділянок, на які поширюється дія зони обмеження у використанні земельних ділянок;

  • перелік обмежень у використанні земельних ділянок;

  • відомості обчислення площі зони обмеження, у тому числі каталог координат.


Нагадаємо, 6 червня російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. Згодом стало відомо, що Каховська ГЕС після її підриву не підлягає відновленню. 


Читайте: Каховська ГЕС після її підриву не підлягає відновленню, – Укргідроенерго 


В липні Кабінет міністрів затвердив постанову про експериментальний проект з початку відбудови Каховської ГЕС, яку підірвала росія. Проект розрахований на два роки. На першому етапі планується спроектувати всі інженерні конструкції, а другий етап передбачає будівельні роботи, які планується розпочати після деокупації. 


Читайте: Каховську ГЕС планується відбудувати за 2 роки, – Шмигаль  

Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4