КМВА затвердила Антикорупційну програму до 2026 року

КМВА затвердила Антикорупційну програму до 2026 року

У Києві розпорядженням міської військової адміністрації затверджено Антикорупційну програму на 2024–2026 роки. Її мета – створити “ефективну систему” запобігання та протидії корупції за участі профільного департаменту КМДА. Програма затверджена на фоні численних кримінальних проваджень стосовно зловживань та порушень столичних чиновників та комунальників.

Про це КВ дізналася з повідомлення на Офіційному порталі Києва.

Згідно повідомлення, на Департамент з питань запобігання та виявлення корупції покладено контроль за дотриманням антикорупційного законодавства, завдання розробити та організувати заходи для запобігання корупційним правопорушенням у столичній мерії.

Керівники структурних підрозділів щоквартально повинні надавати згаданому Департаменту інформацію про виконання заходів Антикорупційної програми, їх актуальність, а в разі невиконання або несвоєчасного виконання окремих заходів – інформувати про причини, які до цього призвели.

Програма розроблена для встановлення ймовірності вчинення корупційних і пов’язаних з корупцією правопорушень працівниками столичної адміністрації”, – сказано в повідомленні. 

Антикорупційна програма КМВА затверджена розпорядженням начальника військової адміністрації Сергія Попка.

При цьому від імені антикорупційного департаменту в релізі стверджується, що “керівники та працівники структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації керуються принципом нульової толерантності до корупції в будь-яких її формах та проявах”. Однак значна кількість кримінальних проваджень, відкритих за фактами зловживань та фінансових порушень з боку столичних чиновників та “комунальників”, є свідченням масштабної корупції в столиці (хоча мер Києва Віталій Кличко це заперечує, мовляв, лише 0,6% з 1,2 тис. справ, відкритих за останні три роки, дійшли до суду).

Як інформувала КВ, Мер столиці видав окреме доручення заступникам голови КМДА, головам столичних райдержадміністрацій та керівникам структурних підрозділів КМДА інформувати Департамент з питань запобігання та виявлення корупції про будь-які запити, вимоги та виклики до правоохоронних органів.

Згаданий департамент був створений наприкінці 2023 року. Його очолює Олег Тимошенко.

Читайте: Імітація боротьби: у Кличка з’явиться черговий “ручний антикорупціонер”

Фото: Укрінформ

КВ

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
10:00 У вересні бориспільські замовники провели через Prozorro договорів загальною ціною 19,63 млн гривень. Найдорожчим вкладенням міста стало продовження реконструкції амбулаторії в селі Рогозів,…
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Banner
QlU7mDx4