Колишнього беркутівця засуджено до 8 років позбавлення волі по справі Майдану

Колишнього беркутівця засуджено до 8 років позбавлення волі по справі Майдану

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора 5 грудня 2022 року Печерським районним судом міста Києва ухвалено обвинувальний вирок відносно колишнього працівника батальйону міліції особливого призначення “Беркут” Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області. Колишнього беркутівця засуджено до 8 років за гратами за те, що в 2013 році наніс численні удари гумовим кийком та ногою в різні частини тіла та по голові активісту – учаснику акції протесту біля Адміністрації президента на вулиці Банковій. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Офісу генерального прокурора. 


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Експравоохоронця засуджено до 8 років за гратами з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки. Наразі це найсуворіший вирок відносно правоохоронця”, – йдеться в повідомленні. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що засуджений перебуває у розшуку з 2015 року. Розгляд справи відбувався у формі спеціального судового провадження (in absentia). Це перший вирок у справах Майдану за цією процедурою.


“Прокурори у суді довели, що 1 грудня 2013 року засуджений наніс численні удари гумовим кийком та ногою в різні частини тіла та по голові активісту – учаснику акції протесту біля Адміністрації президента на вулиці Банковій. Потерпілий в цей час не вчиняв жодних противоправних дій. Він лежав на проїжджій частині, а його руки були скріплені за спиною кайданками”, – додають в прокуратурі.


Колишній правоохоронець обвинувачувався у вчиненні, на виконання явно злочинного наказу, перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням насильства (ч. 4 ст. 41 ч. 2 ст. 365 КК України).


Нагадаємо, у Києві перед судом постане серійний крадій, який поцупив камер відеоспостереження на понад 30 тисяч гривень. Правоохоронці довели причетність чоловіка до 11 епізодів крадіжок у Дніпровському районі столиці. За скоєне чоловіку загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.


Читайте: У Києві перед судом постане серійний крадій камер відеоспостереження

Фото: Українська правда

КиївВлада


Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4