КОВА: Об’єднання двох обласних лікарень не знищить реабілітаційний центр

КОВА: Об’єднання двох обласних лікарень не знищить реабілітаційний центр

Влітку 2024 року Київська обласна рада (КОР) прийняла рішення приєднати Київський обласний центр реабілітаційної медицини до Київської обласної клінічної лікарні. Обидва – комунальні некомерційні підприємства облради. В обласній адміністрації запевняють: реабілітація – пріоритет, і вона не просто буде збережена, а й розвиватиметься; медпослуги на базі центру надаватимуться безперервно. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення Київської обласної військової адміністрації (КОВА).

“Перше і головне: реабілітація – пріоритет і вона не просто буде збережена, а і розвиватиметься. Медпослуги на базі центру надаватимуться безперервно. Крім того,  Київська ОВА спільно з американським бізнесменом Деллом Лоєм Хансеном працює з кращими медичними інженерами, щоб облаштувати на території новий реабілітаційний корпус із сучасними операційним та реанімаційним блоком, діагностичним відділенням та ортопедо-протезною лабораторією. Жодних інших планів на землю центру немає”, – йдеться у релізі на сайті КОВА.

В адміністрації запевняють, що відділення RECOVERY теж залишається на місці і продовжує працювати та вдосконалюватись. 

Стосовно робочих місць, то “Зберігається і кадровий потенціал закладу – жодної посади лікаря не скорочено. Близько 90 % посад внесено у відповідний штатний розпис  обласної клінічної лікарні, оптимізація стосується здебільшого персоналу господарського забезпечення та адміністративно-розпорядчого складу.  До того ж, при переведенні працівників до складу Київської обласної клінічної лікарні середньомісячна зарплата лікаря підвищилася на 100%”.

Досі дві лікарні дублювали низку медпослуг, до того ж обласний центр реабілітаційної медицини не входить до спроможної мережі, тому підлягав оптимізації. 

За словами фахівців, об’єднання дозволить створити в області в межах одного закладу завершений цикл лікування на всіх етапах захворювання, особливо що стосується надання медичної допомоги при мінно-вибухових травмах, з включенням широкого спектру діагностичних та лабораторних обстежень, що допоможе розширити надання медичної допомоги за рахунок розвитку офтальмологічної, щелепно-лицевої та травматологічної допомоги тощо.

“Щодо деяких заяв про неготовність обласного центру реабілітаційної медицини до опалювального сезону: всі необхідні договори укладені, лічильники встановлені та повірені, акти проплачені, заборгованість відсутня”, – додали в КОВА.

Читайте: Руслан Кравченко: У Білій Церкві запрацювало відділення реабілітації військових

Фото: КОВА

КиївВлада

Олексій Вєтров

Рекомендуємо до перегляду
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Banner
QlU7mDx4