КП “Плесо” обіцяє до кінця року розчистити озеро Синє на Виноградарі

КП “Плесо” обіцяє до кінця року розчистити озеро Синє на Виноградарі

Мешканці Виноградаря вже не перший рік вимагають від столичної влади розчистити озеро Синє. На шосту спробу КП “Плесо” таки обрало підрядника для виконання робіт – ним стало ТОВ “Княжна Либідь, директор якої фігурує у кримінальній справі щодо привласнення бюджетних коштів. Згідно з документацією, всі роботи з розчищення мають завершити до грудня цього року.

Про це, як передає кореспондент КВ, стало відомо за результатами зустрічі директора КП “Плесо” В’ячеслава Савицького, директора підрядника ТОВ “Княжа Либідь”, В’ячеслава Божка з місцевими мешканцями та активістами 13 вересня.

Зустріч проходила на березі озера.

За словами Савицького, всі роботи мають завершити до грудня цього року. 

“Договір вже підписаний. Почнуться роботи з розмітки, встановлення меж для тимчасових доріг, будівельного майданчика. Невдовзі буде завозитися відповідна техніка”, — зазначив він

Столичні активісти давно відстоюють необхідність відновлення озера Синього. Так, за словами одного з них, Юрія Андрєєва, місцевих жителів цікавить більше порятунок озера, а не його благоустрій. 

“Нам потрібен порятунок цього унікального озера. Його називають навіть озером льодовикового періоду, тому це дуже важливо”, — говорить він.

Водночас жителі Виноградаря не виключають можливої забудови на ділянці біля озера.

“Це гарне місце для забудовників. Але нам вирішувати, що тут буде”, — додав він.

Детальніше про план відновлення багатостраждального озера Синього на столичному Виноградарі — дивіться у нашому відео.

Нагадаємо, кияни вже не вперше скаржаться на стан озера Синього на столичному Виноградарі. У 2018 році КП “Плесо” планувало розробити проєкт розчистки та благоустрою Синього озера. Кошти на це обсягом 850 тисяч гривень, як відомо, було закладено в межах Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік. Проте у 2020 році жителі Подільського району продовжували скаржитися на стан озера. При цьому, як зазначалося, балансоутримувач озера КП “Плесо” ніяк не міг провести очищення озера, хоча гроші на це було виділено. У жовтні 2021 року столична міськрада затвердила програму екологічного благополуччя Києва на 2022-2025 роки, до якої таки потрапила умова про розчищення та благоустрій озера Синє, що в Подільському районі.

Нагадаємо також, що столичне відділення ДБР ще як мінімум до 11 січня 2024 року буде розслідувати факти можливого привласнення бюджетних коштів при будівництві парку Почайна в Оболонському районі Києва. За інформацією слідства, підрядник цих робіт – скандально відоме ТОВ “Княжна Либідь”. В рамках відповідного кримінального провадження підозри у вчиненні низки злочинів отримали директор зазначеної компанії, а також інженер технічного нагляду. 

Читайте: “Парковий розпил на 1,6 млн грн”: ДБР розслідує діяльність “напівмертвого “Київміськрозвитку”

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Дарина Полішевська

 

Рекомендуємо до перегляду
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Banner
QlU7mDx4