Київ пережив масовану атаку ударними БпЛА, було збито понад чотири десятки дронів, – КМВА

Київ пережив масовану атаку ударними БпЛА, було збито понад чотири десятки дронів, - КМВА

В ніч на 31 липня було зафіксовано одну з наймасовіших атак БПЛА за час повномасштабної війни і головною метою агресора була столиця. Безпилотники заходили двома хвилями, повітряна тривога тривала понад 7 годин.

Про це КВ стало відомо з повідомлення КМВА.

“На столицю України, на мирне місто, ворог спрямував багато десятків своїх безпілотників. Це була вже сьома атака Києва ворожими дронами в липні! Вона стала для столиці наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БПЛА”, — йдеться в повідомленні.

Пізніше у КМВА повідомили, що під час ранкової, другої хвилі повітряного удару дронами, ворожі БпЛА продовжили атакувати Київ хвилями з певних напрямків.

“Але жоден безпілотник своєї мети не досяг. Силами та засобами ППО було уражено ще кілька ворожих ударних дронів. Загалом, за ці дві хвилі разом в повітряному просторі Києва та на підступах до столиці було збито понад чотири десятки БпЛА противника”, – зазначили у КМВА.

Як повідомляє КМДА, в ніч на 31 липня майже 11 500 людей укривались на станціях столичної підземки під час повітряної тривоги.

Читайте: На Київщині затримали поплічників рф, які підпалювали військові та волонтерські авто (фото)

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4