Київщину відвідали учасники Другого Міжнародного Саміту міст і регіонів

8 травня делегати Саміту відвідали Київщину

У Києві проходить другий Міжнародний Саміт міст і регіонів. Саміт відбувається в рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України за участі 250 представників українських та іноземних місцевих громад. 8 травня учасники Саміту відвідали Київщину.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

На саміт прибули делегації США, Австрії, Німеччини, Італії, Бельгії, Франції, Данії, Польщі, Канади, Чехії, Латвії, Литви, Угорщини, Румунії, Словаччини, Молдови, а також представників Ради Європи та Європейського комітету регіонів. Їх об’єднало питання підтримки України, її відновлення та гарантування миру і безпеки.

“Мощун, Бородянка, Буча, Ірпінь. Назви цих населених пунктів знає весь світ. Їх мешканці знають, що таке російська окупація, розстріли звичайних мирних українців, знищення житлових будинків. Попри все, вистояли і сьогодні продовжують відновлюватися”, – зауважив Руслан Кравченко.

Він додав, що 8 травня, в День пам’яті та перемоги над нацизмом, делегації вшанували пам’ять легендарних оборонців Мощуна. 

У Бородянці Руслан Кравченко показав знищені вщент будинки мирних мешканців, а також роботи з відновлення зруйнованого. Ще один пункт – сучасний новозбудований Центр соціально-психологічної реабілітації населення. Попередній зруйнували російські окупанти. Відвідали також модульне містечко, де мешкають люди, яких росіяни позбавили власного житла.

У Бучі міжнародні гості відвідали місце масового поховання цивільних людей – біля Церкви Святого Апостола Андрія Первозваного.  Після деокупації там виявили 116 тіл.

В Ірпені – одному з найбільш зруйнованих міст Київщини, показали комплексну відбудову цілого мікрорайону. Це ЖК «Ірпінські липки», приватний сектор, ремонт автомобільної дороги й мосту.

Ще один пункт –  «Містечко Хансена» у Тарасівці. Сьогодні завдяки благодійнику Деллу Лою Хансену у зручних та сучасних квартирах мешкають майже тисяча ВПО.

«Головне, що почув від наших міжнародних партнерів  – про підтримку України до повної нашої Перемоги»,  – резюмував начальник Київської ОВА.

Читайте: День пам’яті та перемоги: 79 років без нацизму, але знову битва за свободу, – Руслан Кравченко

Фото: Facebook Руслана Кравченка

КиївВлада

Автор: Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4