Два медзаклади Київщини отримали автівки за програмою «Турбота з народження вдома», – Руслан Кравченко

Два медзаклади Київщини отримали автівки за програмою «Турбота з народження вдома», - Руслан Кравченко

Медичні заклади Київщини отримали від міжнародних партнерів та Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) автівки для підвищення якості надання медичної допомоги малюкам в рамках програми «Турбота з народження вдома». Відсьогодні медпрацівники Іванківської центральної районної лікарні та Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги оперативніше діставатимуться до своїх пацієнтів.

Про це КВ стало відомо з допису начальника Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслана Кравченко в Facebook.

Як розповів Руслан Кравченко, автівки для медзакладів придбав дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Уряду Іспанії.

«Турбота з народження вдома» – програма, яка реалізується МОЗ спільно з ЮНІСЕФ. Це модель домашніх візитів медичних працівників до вагітних жінок і сімей з дітьми до трьох років.

Лікарі і медичні сестри двох медзакладів Бучі та Іванкова вже пройшли необхідну підготовку та відвідують пацієнтів – вагітних жінок, новонароджених. Такий візит щомісячний. Медсестра за планом відвідує родини, оглядає новонароджених, дає практичні поради батькам із догляду за дитиною та щодо календаря щеплень. Модель почала активно впроваджуватися у 2023 році і дозволяє фахово наглядати за здоров’ям та розвитком малюків. І вже дає свої результати у зменшенні дитячої захворюваності та смертності.

Очільник КОВА зазнчаив, що у Бучанському центрі первинної медико-санітарної допомоги обслуговується 1500 діток, а в Іванківській центральній районній лікарні – 115 малюків. 

“Наша мета, щоб всі дітки Київщини отримували вчасну та якісну допомогу, навіть у найвіддаленіших населених пунктах.

Вдячний міжнародним партнерам та міністерству, які допомагають регіонам формувати потужну матеріально-технічну базу для медичної сфери. Попри виклики, які постали перед медициною під час війни, ми реалізуємо комплексні заходи для підвищення якості медичних послуг”, – написав Руслан Кравченко.

Читайте: Для лікарні Білої Церкви закупили ангіограф, – Руслан Кравченко

Фото: Руслан Кравченко в Facebook

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4