На Оболоні у заказнику “Озеро Вербне” та ще в трьох скверах запроваджується карантин через шкідника дерев

На Оболоні у заказнику "Озеро Вербне" та ще в трьох скверах запроваджується карантин через шкідника дерев

У столиці  Оболонському районі запроваджується карантин у зв’язку з виявленням небезпечного шкідника дерев – вузькозлатки ясеневої смарагдової. Йдеться про обмеження на території заказника місцевого значення “Озеро Вербне” та ще у трьох скверах. Шкідник становить небезпеку винятково для рослин, тому жодних обмежень для киян не передбачається. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації (КМДА) З посиланням на інформацію Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату.

“За поданням Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві про виявлення небезпечного шкідника дерев – вузькозлатки ясеневої смарагдової – на визначених ділянках в Оболонському районі запроваджується карантин”, – йдеться в повідомленні.

Карантинні заходи поширюються на:

  • сквер на просп. Степана Бандери, 26-В – 28, площею 1,6 га;
  • сквер на вул. Йорданській, 26 площею 0,77 га;
  • сквер на просп. Володимира Івасюка, 65 площею 0,58 га;
  • територію Іхтіологічно-ботанічного ландшафтного заказника місцевого значення «Озеро Вербне», 31 га.

Заходи передбачають:

  • інтенсивне обстеження дерев на предмет зараження шкідником;
  • заборона на переміщення необробленої деревини ясеня, виробів, виготовлених із необробленої деревини ясеня і садивного матеріалу ясеня із зараженої зони в іншу частину регульованої зони;
  • фітосанітарні процедури, зокрема обробка заражених дерев під дією механічних, хімічних або термічних факторів;
  • у випадках, коли технічна переробка не може забезпечити належний рівень фітосанітарного захисту, – санітарна утилізація виявлених пошкоджених дерев.

Зазначається, що карантин буде запроваджений розпорядженнями КМВА, які набирають чинності з дня, наступного за днем їх опублікування в офіційному друкованому виданні та на офіційній інтернет-сторінці Головного управління Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року на території ландшафтного парку на вул. Солом’янській запровадили карантин через виявлення небезпечного шкідника дерев – вузькозлатки ясеневої смарагдової. Хімічні та інші методи не нього не подіяли,  у лютому 2024 року було прийнято рішення про видалення та знищення уражених дерев.

Читайте: У Ландшафтному парку на Солом’янці вирубали уражені небезпечним шкідником дерева (фото)

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
10:00 У вересні бориспільські замовники провели через Prozorro договорів загальною ціною 19,63 млн гривень. Найдорожчим вкладенням міста стало продовження реконструкції амбулаторії в селі Рогозів,…
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Banner
QlU7mDx4