Напередодні війни економіка України демонструвала зростання за декількома ключовими показниками – Клуб експертів

Напередодні війни економіка України демонструвала зростання за декількома ключовими показниками - Клуб експертів

YouTube-канал “Клуб експертів” проаналізував ситуацію, що склалася в економіці України перед початком агресії РФ. На думку засновника “Клубу експертів”, кандидата економічних наук Максима Уракіна, у передвоєнний період економіка України демонструвала позитивні показники розвитку.


Про це KВ дізналася із нового відео YouTube-каналу “Клуб експертів”.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як відомо, Державна служба статистики України тимчасово призупинила публікацію статистичної інформації на період дії військового стану, а також упродовж трьох місяців з моменту його завершення. Винятком є оприлюднення даних щодо індексу цін споживачів, окремої інформації за статистичними показниками 2021 року, а також за період січень-лютий 2022 року.


Якщо повернутись до показників початку року, у той період можна було говорити про зростання економіки та відновлення показників після спаду, спричиненого пандемією COVID-19, вважає засновник “Клубу експертів”, кандидат економічних наук Максим Уракін.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Офіційно кількість безробітних в країні, за даними Державного центру зайнятості, на січень 2022 року становила трохи більше 358 тисяч осіб. У цьому напряку спостерігалася позитивна динаміка та відновлення робочих місць після кризи ринку праці, яка була викликана пандемією” – пояснив він.


Крім того, експерт зазначив, що, за даними Держстату, ВВП України у 2021 році зріс на 3,4% після спаду на 3,8% роком раніше. У цьому відзначалося зростання промислового виробництва та роздрібного товарообігу у країні.


“Промислове виробництво в Україні у 2021 році зросло на 1,1% після 5-відсоткового падіння у 2020 році. При цьому у 2021 році порівняно з 2020-м оборот роздрібної торгівлі суттєво зріс, більш ніж на десять відсотків і склав більш ніж один трильйон чотириста сорок три мільярди гривень” – додав Уракін.


Усе це, на думку засновника “Клубу експертів”, може свідчити, що у передвоєнний період економіка країни демонструвала позитивні показники розвитку.


Читайте: В столиці продовжує відновлюватися бізнес – запрацювали ТРЦ та відкрились щонайменше 555 кав’ярень

Фото: скріншот відео.

КиївВлада

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4