Обстріл колонії в Оленівці здійснили росіяни, щоб приховати тортури над українськими полоненими, – Генштаб ЗСУ

Обстріл колонії в Оленівці здійснили росіяни, щоб приховати тортури над українськими полоненими, - Генштаб ЗСУ

Збройні сили рф здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. 


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Російські окупанти, таким чином,  переслідували свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні “воєнних злочинів”, а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Наслідки обстрілу уточнюються. 

В Генштабі зауважили, що за інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

Там додали, що ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об’єктах.

Як зауважили в Генштабі, ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії.

Цей обстріл прокоментувала в Telegram Патронатна служба Азову “Янголи Азову”. Там підтвердили  інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримуються полонені полку “Азов”.

“Ми з’ясовуємо імена загиблих і постраждалих своїми каналами. Також на місце виїхав Міжнародний Комітет Червоного Хреста”, – повідомили “Янголи Азову”.


У Патронатній службі зауважили, що будь-яка інформація, яка зараз з‘являється в російських телеграм-каналах та інших ЗМі, є психологічною спецоперацією проти “Азову” і українського суспільства. Українців закликали дочекатися перевірених даних


Нагадаємо, у травні ц.р. ГУР Міноборони, ЗСУ, Національна Гвардія, Прикордонна служба розпочали спільну операцію з порятунку захисників Маріуполя та “Азовсталі”. Зокрема 211 важкопоранених бійців евакуювали через гуманітарний коридор в тимчасово окуповану Оленівку. Згодом стало відомо, що у російському полоні перебувають більше ніж 2,5 тисячі українських бійців з “Азовсталі”. 


Читайте: Умови утримання українських полонених нагадують концтабір, – “Тайра”


Фото: informator


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4