Очільник Київоблради Добрянський задекларував 5 млн гривень сімейних статків

Очільник Київоблради Добрянський задекларував 5 млн гривень сімейних статків

Очільник Київоблради Ярослав Добрянський (“За Майбутнє”) не має власного нерухомого майна, за винятком земельної ділянки. Добрянський заявив про власність дружини на квартиру, будинок, землю та корпоративні права. Добрянський заробив У КОР понад мільйон гривень. А частка сімейного бюджету складається з різних джерел, включаючи зарплату, грошові подарунки та збереження. Лише в доларах грошові активи подружжя сягають понад 2 млн гривень. 

Про це КВ дізналася із декларації про майно та доходи в.о. голови Київської обласної ради – першого заступника голови обласної ради Ярослава Добрянського за 2023 рік. 

Очільник Київоблради не має власного нерухомого майна, крім земельної ділянки площею в 801 кв.м, придбаної у 2010 році у Петропавлівській Борщагівці, що на Київщині. Так, у декларації він вказав, що користується для проживання житловим будинком на 498,8 кв.м й земельною ділянкою на 853 кв.м у цьому ж селищі (придбано у 2009 році). Це – власність його дружини Тетяни Добрянської, як і квартира на 63,3 кв.м, придбана у 2019 році за 560 тис. гривень (вартість на дату набуття права). Все це майно було нажите за час як Добрянський очолював Києво-Святошинську РДА та  був депутатом КОР, спершу від “регіоналів”, а потім партії “Наш край”. 

Їздить в.о. голови на Volkswagen Touareg 2014 року випуску, а його дружина на Land Rover Range Rover Velar 2020 року випуску. Усе це новенький сімейний автопарк, дружинову автівку був придбано напередодні повномасштабного вторгнення росії у січні 2022 року за 1,5 млн гривень. Свою ж автівку Добрянський купив також практично за мільйон – 900 тис. гривень вже в листопаді того ж року. 

Та ще у декларації за 2022 рік згадувалися три продані автівки: BMW x6 2012 року випуску – власність дружини, та Tesla Model X90D 2018 року випуску та AUDI A-8 2012 року випуску – власність Добрянського. Та 50% власності на столичну квартиру площею 91,7 кв.м, інша частина належала його донці. 

Також він задекларував корпоративні права дружини. Зокрема, Тетяна Добрянська є  співвласницею (50%) компанії, що спеціалізується на обробці металів ТОВ “Метиз Бровари”. Вартість її частки складає 5 тис. гривень. Зокрема, ще у 2020 році частка цієї компанії рахувалася, ймовірно, за батьком Добрянського, Віктором Федоровичем. Його дружина також володіє 50% ТОВ “Фінансово-консалтингова група “Фінексперт” зі статутним капіталом в 1 млн гривень. Спеціалізація – організація будівництва об’єктів нерухомості для продажу чи здавання в оренду. Та в попередніх деклараціях Добрянський чомусь опустив цей факт наявних корпоративних прав його дружини і не додав у звіт, а вартість її частки складає 500 тис. гривень. Така ж сума вказана і в її фінансових зобов’язаннях, борг тягнеться з 2008 року. 

Так, у 2023 році Добрянський заробив практично таку ж суму, що й у 2022 році – трохи більше мільйона гривень. А його дружина сімейний бюджет поповнила доходом у розмірі понад 500 тис. гривень. Ці пів мільйона вона одержала шляхом зарплатні в “Метиз Бровари” у розмірі 70,3 тис. гривень, 432 тис. гривень як грошовий подарунок, 9938 гривень від Борщагівської громади як компенсацію за навчання дитини й 108 гривень доходів від банку. 

Ще понад 200 тис. гривень він зберігає на банківських рахунках та готівкою, із готівки ще є валюта – 30 тис. доларів (еквівалентно 1 млн гривень). Його дружина готівкою зберігає 30 тис. доларів, 19,6 тис. євро (понад 700 тис. гривень) та понад 200 тис. гривень, як готівкою, так і в банку. 

Загалом із зарплатною та активами їхній сукупний дохід у 2023 році склав орієнтовно 5 млн гривень. 

Нагадаємо, заступник голови Київської ОВА з питань цифрового розвитку Андрій Братусь задекларував майже мільйон гривень заробітної плати. У його власності є столичні квартири, будинок на Київщині та авто, а ще – орендована квартира в Італії та італійський рахунок на майже 2 млн гривень збережень. 

Читайте: Замголови КОВА Братусь вказав у декларації орендовану квартиру в Італії

Фото: wikimedia.org

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4