“Охматдит” визначив підрядника для на проведення першочергових протиаварійних робіт

"Охматдит" визначив підрядника для на проведення першочергових протиаварійних робіт

Сьогодні, 16 жовтня, за результатами процедури закупівлі підписано договір на проведення першочергових протиаварійних робіт із захисту від зовнішнього впливу будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «Охматдит», який був пошкоджений через російську атаку у липні.

Про це, як стало відомо КВ, йдеться на сторінці лікарні “Охмадит”.

Компанію для виконання протиаварійних робіт шукали через електронну систему Prozorro. Переможцем стало ТОВ «ЮНІТ ДЕВЕЛОПМЕНТ»,  яке запропонувало нижчу ціну.

«Очікувана вартість закупівлі — близько 9,5 млн гривень, проте в результаті аукціону вартість знизилася до 7,5 млн гривень», — йдеться у повідомленні.

Заплатить за роботи благодійний фонд “Таблеточки”. Зазначається, що протягом проведення ремонту лікарі продовжуватимуть надання медичної допомоги у цьому корпусі.

У першу чергу, для лікування пацієнтів використовуються приміщення пошкодженого сучасного корпусу. Тому виконати комплекс робіт, які забезпечать умови для його функціонування в зимовий період, є першочерговим завданням”, – йдеться у повідомленні.

Читайте: Мінздрав затвердив персональний склад ради з відновлення “Охматдиту”

Нагадаємо, 17 серпня генерального директора НДСЛ “Охматдит” Володимира Жовніра рішенням глави МОЗ було відсторонено від виконання обов’язків до завершення перевірок Нацполіцією, іншими правоохоронними органами та комісією міністерства охорони здоров’я.

Читайте: Генерального директора “Охматдиту” відсторонили від виконання обов’язків

Як інформувала КВ, цьому рішенню передувала низка скандалів. Зокрема на початку  серпня цього року стало відомо що БО «Благодійний фонд “Охматдит” обрав ТОВ “Буд-технолоджі” переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні, який зазнав пошкоджень від ракетного обстрілу 8 липня. Із 14 учасників конкурсу це була третя за дорожнечею пропозиція розміром у 307 млн грн. Після резонансу Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що компанію, яка відбудовуватиме корпуси понівеченої обстрілом росармії дитячої лікарні “Охматдит”, визначать на тендері.

Читайте: Міністр Ляшко: Тендер на відбудову Охматдиту скасують і проведуть заново на Prozorro

Крім того,  на початку серпня у МОЗ звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок стосовно тендеру на відбудову “Охматдиту”.

Читайте: НАБУ проаналізує тендери на ремонт Охматдиту і будівництво військового цвинтаря

Вже 16 серпня скандал з відбудовою лікарні отримав своє продовження, коли в “Охматдиті” заявили про намір звернутися до правоохоронців через затримку передачі коштів на відновлення лікарні після удару 8 липня благодійним фондом БО “Охматдит – Здорове дитинство”.  У фонді зазначили, що переведуть кошти на проведення ремонту та закупівлю медичного обладнання для лікарні після надання офіційних запитів від лікарні та визначення цільового призначення.

Читайте: В “Охматдиті” повідомили про затримку передачі коштів на відновлення лікарні благодійним фондом

Фото: Охматдит

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Banner
QlU7mDx4