Папа Римський Франциск призвав до миру, тримаючи український прапор з Бучі

Папа Римський Франциск призвав до миру, тримаючи український прапор з Бучі

Папа Римський Франциск  показав український прапор, надісланий йому з Бучі і призвав закінчити війну в Україні.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні ІА “Рейтерс”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Папа Римський Франциск у середу засудив “різанину в Бучі” і поцілував український прапор, надісланий з міста, де зв’язані тіла, розстріляні з близької відстані, валялися на вулицях після відходу російських військ, а тіла видерли з маси. могила при церкві. Смерть у Бучі під Києвом викликала глобальний резонанс і обіцянки подальших санкцій проти Москви з боку Заходу”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Останні новини про війну в Україні замість того, щоб принести полегшення та надію, принесли нові звірства, як-от різанину в Бучі”, – сказав Франциск наприкінці своєї щотижневої аудієнції у залі Ватикану.

Франциск сказав, що потемнілий і заплямований прапор, на якому були написи та символи, йому привезли з Бучі у вівторок.

“Зупиніть цю війну! Нехай замовчить зброя! Припиніть сіяти смерть і руйнування”, – сказав він, засуджуючи жорстокість щодо мирного населення, беззахисних жінок і дітей.

За його словами, Кремль каже, що звинувачення російських військ у воєнних злочинах, страчуючи мирних жителів, у тому числі в Бучі, були “жахливою підробкою”, спрямованою на очорнення російської армії.

“Це з війни, саме з того загиблого міста, Бучі”, — сказав Франциск, поцілувавши його та піднісши перед багатотисячною публікою. Потім він попросив підійти до нього групу дітей-біженців війни, які прибули у вівторок з України.

“Ці діти повинні були втекти, щоб потрапити в безпечний край. Це плід війни. Не забуваймо їх і не забуваймо український народ”, – сказав він.

Говорячи на початку своєї аудієнції про період після Другої світової війни, Франциск сказав: “У війні в Україні ми спостерігаємо безсилля Організації Об’єднаних Націй”.

Нагадаємо, під час поїздки на Мальту на вихідних Франциск сказав, що розглядає поїздку до Києва, і негласно розкритикував президента Росії Володимира Путіна за вторгнення в Україну, заявивши, що “потентат” розпалює конфлікт націоналістичних інтересів. 

Нагадаємо також, що жителів столиці просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги, а одразу йти до найближчого укриття. Ворог продовжує обстрілювати Україну з території Білорусі, зберігається висока ймовірність нанесення ракетних ударів по елементах військової та цивільної інфраструктури.

Читайте: У Бучі рашисти намагалися спалити тіла 6 вбитих мирних мешканців, – прокуратура веде розслідування

Фото: Агентство “Рейтерс”

КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4