Подружжя першого замголови КОВА Бойко зберігає у доларах та крипті більше 6,5 млн гривень, – декларація

Подружжя першого замголови КОВА Бойко зберігає у доларах та крипті більше 6,5 млн гривень, – декларація

Перший заступник очільника КОВА Микола Бойко зберігає у готівці та криптовалюті близько 68,7 тисяч доларів США. Його дружина, Євгенія, також має доларові збереження – 96,5 тисяч готівкою. У той же час, за 2023 рік замголови задекларував більше 2,1 мільйона гривень сімейного доходу. 

Про це КВ дізналася із декларації про майно та доходи заступника голови Київської обласної державної адміністрації Сергія Білецького за 2023 рік.

З нерухомості, за підсумками 2023 року, Микола Бойко задекларував земельну ділянку площею 1155 кв. м у селі Гоголів Броварського району Київської області, а також право спільної власності своєї дружини на квартиру у Києві площею 89,1 кв.м. Також, Бойко має право користування у зв’язку з реєстрацією місця проживання на столичну квартиру площею 55 кв.м, яка, ймовірно, належить його матері. У користуванні у зв’язку з фактичним місцем проживання в Миколи Бойко, його дружини та трьох дочок перебуває садовий будинок у Києві площею 132,4 кв.м, який належить батькові чиновника, а також земельний наділ площею 10 000 кв.м.

Микола Бойко з 2012 року володіє автомобілем KIA Sportage 2012 року випуску, а його дружина з 2021 року – LAND ROVER Discovery Sport, який був випущений у 2015 році.

На своїй посаді першого заступника голови КОВА Бойко заробив більше мільйону за рік. Орієнтовна місячна заробітна плата чиновника складає 89,2 тисячі гривень. Дружина, Євгенія Бойко, за рік на посаді директора Департаменту державного архітектурно-будівельного нагляду у Державній інспекції архітектури та містобудування України заробила також близько мільйону гривень. У місяць дружина Бойко отримувала приблизно 91,2 тисячі гривень. Крім цього, за 2023 рік Євгенія отримала 31 тисячу гривень соціальних виплат та 1285 гривень як “інші доходи у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби”. 

У своєму криптогаманці Микола Бойко має вкладення на суму 514 та 74 тисячі гривень. З 2021 року Бойко володіє валютою Tether (USDT) та Ripple (XRP).

На банківському рахунку чиновник утримує 108 тисяч гривень, а готівкою у доларах – 54, 2 тисячі. Збереження на рахунках дружини більш скромні – 31,8 тисяча гривень. Однак, левову долю грошей Євгенія Бойко тримає у доларах, а саме, 95,6 тисяч доларів США. 

Цікаво, що у 2023 році Бойко погасив грошове зобов’язання (позику) у КП “Київблагоустрій” у розмірі майже 2 мільйонів гривень. Зобов’язання виникло 22 лютого 2022 року – за 2 дні до початку повномасштабного вторгнення. Бойка з вказаним КП пов’язує кар’єрна історія – там він тимчасово виконував обов’язки директора підприємства у 2019 році. 

Читайте: Одноклассники рулят: Кличко назначил нового руководителя КП “Киевблагоустройство”

Як раніше писала КВ, заступник голови Київської ОВА з питань цифрового розвитку Андрій Братусь задекларував майже мільйон гривень заробітної плати. У його власності є столичні квартири, будинок на Київщині та авто, а ще – орендована квартира в Італії та італійський рахунок на майже 2 млн гривень збережень.

Читайте: Замголови КОВА Братусь вказав у декларації орендовану квартиру в Італії

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Анастасія Олійник

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4