Посадовця “Енергоатому” спіймали на хабарі у 100 тисяч гривень

Посадовця "Енергоатому" спіймали на хабарі у 100 тисяч гривень

Правоохоронці затримали директора з контрольно-ревізійної роботи АТ “НАЕК Енергоатом” під час отримання хабаря у 100 тис. гривень. За матеріалами справи, посадовець вимагав “відкати” від постачальників товарів та послуг для державного підприємства. За даними ЗМІ, йдеться про про топменеджера компанії Олександра Скопича.

Про затримання, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури та інформації СБУ.

Як зазначили у прокуратурі, за даними слідства до посадовця “Енергоатома” звернувся представник приватного товариства із проханням допомогти в отриманні оплати від одного з гірничо-збагачувальних комбінатів за договором, укладеним ще в грудні 2022 року.

“Він пообіцяв вирішити це питання з керівництвом комбінату за 100 тис. гривень. У разі ненадання грошей він заявив, що посприяє аби укладений договір не був оплачений в жодному разі. Тож підприємець був змушений погодитись на ці умови”, – йдеться у дописі прокуратури.

Правоохоронці затримали співробітника АТ “Енергоатом” під час отримання грошей. В СБУ зауважили, що зловмисника затримали на гарячому, коли він отримав 100 тис. гривень від постачальника паливно-мастильних матеріалів, який забезпечує державне підприємство, що видобуває уран. 

“У межах кримінального провадження задокументовано, що в обмін на «данину» у 15 відсотків від розміру контракту він обіцяв постачальникам прискорений розрахунок за відповідний контракт”, – додали у спецслужбі.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними столичної прокуратури, йому обрано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн гривень.

У дописах правоохоронців на вказують, кого саме затримали, та напередодні журналіст-розслідувач проєкту “Наші гроші” Юрій Ніколов повідомив, що СБУ затримала на хабарі топменеджера “Енергоатому” Олександра Скопича.

Посадовця "Енергоатому" спіймали на хабарі у 100 тисяч гривень

Нагадаємо, у вересні цього року керівника одного з дочірніх підприємств держкомпанії “Автомобільні дороги України” затримали за фактом отримання 600 тис. гривень хабаря. Гроші посадовець вимагав приватного підприємства гроші за укладення договору оренди складів у Києві. Попався здирник безпосередньо при отриманні частини коштів.

Читайте: “Або гроші, або палки в колеса”: подробиці можливого отримання топпосадовцем КМДА хабара від “маршрутників”

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4