Профільний комітет ВР розглянув усі правки до законопроєкту про мобілізацію, але документ ще не готовий до розгляду, – нардеп

Профільний комітет ВР розглянув усі правки до законопроєкту про мобілізацію, але документ ще не готовий до розгляду, – нардеп

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки розглянув усі 4269 правок, поданих народними депутатами до другого читання законопроєкту про мобілізацію. Надалі члени Комітету працюватимуть над додатковими правками і створенням фінальної порівняльної таблиці. 

Про це, як передає KВ, повідомив народний депутат від “Голосу”, секретар комітету Роман Костенко в коментарі виданню “Українська правда”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки пройшов усі правки до законопроєкту про мобілізацію”, – заявив Роман Костенко.

Проте, це не означає, що документ уже готовий до розгляду в другому читанні в сесійній залі парламенту. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно повідомлення, тепер члени Комітету з питань нацбезпеки працюватимуть над додатковими комітетськими правками і формуванням фінальної порівняльної таблиці. 

Початок розгляду законопроєкту в сесійній залі парламенту залежатиме від термінів завершення цієї роботи. 

Раніше KВ повідомила, що Головнокомандувач Збройних Сил України (ЗСУ) Олександр Сирський наголосив, що наразі немає потреби в мобілізації 500 тисяч резервістів. Вже запущено процес ротації військових частин на лінії фронту, що забезпечить відпочинок і відновлення військовослужбовців.

Також нагадаємо, що 25 грудня 2023 року уряд мав внести законопроєкт щодо мобілізації. Над ним працювали на прохання військових – відсутність цього законопроєкту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про “Дію” та на інші теми.

Але перший урядовий законопроект не розглядали – Верховна Рада вирішила повернути суб’єкту законодавчої ініціативи – Кабінету міністрів України – урядовий законопроект про мобілізацію, разом із яких депутати передали уряду власні напрацювання, щоб отримати новий, досконаліший документ, який можна було б розглянути, і який не викликав би забагато критики.

Читайте: Кабмін пропонує Раді прирівняти ухилянтів до боржників, застосовуючи до них соціально-економічні санкції

Наприкінці лютого 2024 року у комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки тривало зведення правок, що надійшли від народних депутатів до законопроекту щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. 

Читайте: Десятки нардепів попри пленарне засідання ВР перебувають за кордоном, – нардеп

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4