Протидія коронавірусу в Київській області та подолання його наслідків

Протидія коронавірусу в Київській області та подолання його наслідків

За останній тиждень в Київській області спостерігається тенденція до збільшення кількості госпіталізованих за добу пацієнтів з COVID – 19 та підозрою. З 19 осіб 21 вересня до 33 30 вересня.

Про це KV стало відомо з прес-реліза КОДА.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Повідомляється, що заступник голови Київської облдержадміністрації Олег Торкунов провів онлайн брифінг, під час якого повідомив про поточну ситуацію щодо розповсюдження коронавірусу в області та подолання його наслідків.

Він зазначив, що кількість виїздів бригад екстреної медичної допомоги до пацієнтів збільшилася за тиждень з 27 до 60 на добу. В центрах первинної медико-санітарної допомоги створено 37 мобільних бригад, що здійснюють забір біоматеріалу на ПЛР дослідження у пацієнтів з підозрою на COVID – 19 на амбулаторному етапі. Мобільні бригади здійснили 13514 тестувань, в середньому 365 тестувань на одну бригаду.

В рамках  протидії  пандемії COVID-19 за кошти Київського обласного бюджету закуплено: 26 апаратів ШВЛ середнього класу (на 21 млн грн.), 3 рентген діагностичних комплекси (9 млн грн.), 13 аналізаторів газів крові з аналізом електролітів (8 млн грн.), 3 системи ПЛР (Convergys® PCRtist) в комплекті з 3024 тест-картриджами  для виявлення РНК COVID-19 (більш ніж 7 млн грн.).

Також повідомляється, що поки що в лікарнях області вистачає ліжок і лікарів, але у випадку збільшення кількості інфікувань може виникнути проблема з достатністю медичних працівників. 

“Ми можемо додати нових місць у лікарнях, можемо купити й встановити необхідне обладнання, забезпечити пацієнтів киснем, що й робимо послідовно від початку пандемії, однак ми не можемо просто імпортувати лікарів або якось ще додати їх за потребою стільки, скільки необхідно. Тому просимо всіх мешканців, всіх представників місцевої влади бути обачними та зі свого боку сприяти протидії поширенню пандемії”, – підкреслив заступник голови КОДА.

Станом на 1 жовтня зафіксовано 301 випадок захворювання на коронавірус серед педагогічних працівників та учнів разом, через що на самоізоляції знаходиться 164 окремі класи у 94 закладах освіти (4068 учнів та працівників). Повністю переведено на дистанційну форму навчання 26 закладів загальної середньої освіти, в яких  10037 учасників освітнього процесу. Це 4 заклади у м. Переяславі та Баришівській ОТГ, 3 школи у Обухівському районі, по 2 заклади у Білоцерківському, Яготинському районах та м. Білій Церкві, по 1 закладу у Володарському, Переяслав-Хмельницькому та Тетіївському районах, м. Василькові та Борисполі, Дівичківській, Ковалівській, Миронівській, Тетіївській, Студениківській ОТГ. Повернулися після самоізоляції 12008 учасників освітнього процесу.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Також зазначається, що 9 закладів дошкільної освіти, які перебували на карантині, повернулися до нормального режиму роботи.  Однак, ще в 6 закладах карантин продовжується. Особи, які контактували з ними проходять ПЛР-тестування. 

“Важливе питання – забезпечення дитячих садочків, шкіл, громадських місць усіма необхідними засобами для дезінфекції та збереження здоров’я людей. Обласна влада не може знати у щоденному режимі, у якій конкретно школі в області не вистачає масок, а в якій установі місцевого рівня не встановлені дезінфектори. Знати і контролювати це є завданням місцевої влади”, – зазначив заступник голови КОДА.

Київська облдержадміністрація звертається до всіх мешканців регіону з закликом берегти здоров‘я своє та своїх рідних та уникати місць скупчення людей.

“Також звертаємося до представників місцевого самоврядування, мерів міст, голів районів та ОТГ. Не ігноруйте карантинні обмеження, утримайтеся від проведення масових розважальних заходів, бо вони мають надто дорогу ціну – здоров‘я, а інколи, навіть, життя українців. Дайте відповідь передусім самим собі: чи готові ви взяти на себе таку відповідальність”, – сказав Торкунов.

Натомість обласна влада просить місцеву владу звернути увагу на збільшення автобусів на маршрутах, щоб люди могли дістатися до роботи, не порушуючи карантинних норм. 

Читайте: За добу від коронавірусу померли 8 мешканців Київщини

Фото: відкриті джерела

КиевVласть


Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Крапка з комою: прокуратура продовжує судитися з Коцюбинським за тисячі гектарів столичної землі
Крапка з комою: прокуратура продовжує судитися з Коцюбинським за тисячі гектарів столичної землі
09:00 Не дивлячись на те, що у березні 2024 року Верховний Суд остаточно скасував рішення Бучанської райради, згідно з яким до складу селища Коцюбинське…
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
10:00 У вересні бориспільські замовники провели через Prozorro договорів загальною ціною 19,63 млн гривень. Найдорожчим вкладенням міста стало продовження реконструкції амбулаторії в селі Рогозів,…
Banner
QlU7mDx4