РНБО ввела санкції проти 3600 осіб, у списку є Фрідман, Медведчук та Дерипаска – ЗМІ

РНБО ввела санкції проти 3600 осіб, у списку є Фрідман, Медведчук та Дерипаска - ЗМІ

Вчора, 30 вересня, Рада національної безпеки і оборони (РНБО) ухвалила рішення про застосування санкцій проти фізичних і юридичних осіб рф. До переліку, ухваленого на засіданні, увійшло понад 3600 фігурантів.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні президента України Володимира Зеленського за підсумками засідання РНБО та пресрелізу Мінекономіки.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Сьогодні ж (30 вересня – KВ) Рада нацбезпеки і оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних і юридичних осіб росії,  які не знайшли в собі мужності виступити на захист людяності та міжнародного права або які так чи інакше залучені до агресивних кроків проти України і спільноти демократичних народів”, – повідомив Зеленський.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Окрім того, секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону заявив, що у списку, зокрема, “великий пакет російських олігархів”.

Як повідомляє ЕП з посиланням на дані декількох співрозмовників,  РНБО ухвалила рішення про санкції, які синхронізуються з раніше запровадженими санкціями ЄС і США.

“Синхронізація з західними санкціями вся, учасники референдумів, Медведчук і оточення, Янукович, Курченко, Дерипаска, Лєбєдєв, Фрідман. І всі олігархи, які йшли в пакеті синхронізації”, – сказав співрозмовник ЕП.

Пресслужба Мінекономіки повідомила, що раніше пакети санкцій були розглянуті Міжвідомчою робочою групою з питань реалізації державної санкційної політики (МРГ). До переліку, ухваленого РНБОУ,  увійшли понад 3600 фізичних та юридичних осіб.

Нагадаємо, вчора, 30 вересня, президент України Володимир Зеленський оголосив, що Україна заради своєї і загальноєвропейської безпеки подає заявку на вступ до Північно-Атлантичного Альянсу (НАТО). Зеленський також повідомив, що РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних та юридичних осіб росії.

Читайте: Зеленський: Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку

Як інформувала KВ, 30 вересня у Кремлі було підписано “договори” про входження до складу росії окупованих територій України після того, як на частині з них за військової присутності росіян пройшли “референдуми” щодо приєднання до країни-агресора.

Читайте: У Кремлі заявили про анексію чергових українських територій і щось підписали з маріонетками і колаборантами

Зазначимо, екснардепа Віктора Медведчука видали росії у процесі обміну військовополоненими 21 вересня 2022 року. На Батьківщину вдалося повернути 215 людей, серед яких 124 офіцери. 

Читайте: Україна повернула додому 215 військовополонених, з яких 108 бійці полку “Азов” – Зеленський

Зауважимо, у травні ц.р. в Україні було заарештовано активи компаній російського олігарха Михайла Фрідмана в Альфа-банку на більш ніж 12,4 млрд гривень.

Читайте: Заарештовано активи компаній російського олігарха Михайла Фрідмана в Альфа-банку на більш ніж 12,4 млрд гривень – БЕБ

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4