Руслан Кравченко: на Київщині коштом Президентської програми UNITED24 відновили багатоквартирний будинок у Гостомелі

Руслан Кравченко: на Київщині коштом Президентської програми UNITED24 відновили багатоквартирний будинок у Гостомелі

На Київщині коштом Президентської програми UNITED24 відновили багатоквартирний будинок у Гостомелі. 300 його мешканців нарешті повноцінно повернуться до своїх осель. Це вже 4-й будинок, введений в експлуатацію за цією програмою.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

Відновлений будинок оглянули  Віцепрем’єр-міністр з відновлення– Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба, заступник Керівника Офісу Президента України Віктор Микита, начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, заступник постійного Представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс.

П’ятиповерховий будинок в Гостомелі по вул. Рекунова, 1 був зруйнований росіянами у березні 2022 року. Під час артилерійського обстрілу було повністю знищено секцію в одному з під’їздів, зруйновано вщент 9 квартир. Крім того, в будинку були пошкоджені стіни, покрівля, вибиті вікна та двері, фасади, з ладу виведено систему опалення та всі інженерні мережі.

Відбудова стартувала у травні 2023 року. Обсяг виконаних робіт колосальний: повністю відновили 9 квартир, стіни та внутрішні перегородки, відремонтували під’їзди та місця загального користування, утеплили горище, облаштували нову покрівлю з вентиляцією та водостоками, замінили вікна, двері, балкони, де була потреба, відремонтували квартири.

Віцепремʼєр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба подякував UNITED24, ПРООН, Київській ОВА, підрядним організаціям та усім, хто долучився до відбудови цієї багатоповерхівки.

«Разом з міжнародними партнерами, проектом UNITED24 ми починали цей шлях. Виконана величезна робота. Відновлення цього будинку – це приклад того, як має відбуватися відбудова. За запитом людей та на основі прозорості і підзвітності», – сказав він.

Начальник КОВА Руслан Кравченко нагадав, що загалом сьогодні в рамках програми UNITED24 Київщина відновлює 18 багатоквартирних будинків.

«Додому зможуть повернутися понад 4 тис. людей, які через російських окупантів втратили свої оселі. 4 відновлені багатоквартирні будинки ми вже ввели в експлуатацію, інші – незабаром», – сказав він.

Крім того, коштом UNITED24 на Київщині відбудовують 3 школи у Броварському та Вишгородському районах

«Вдячний всім, хто долучається до відбудови та повернення мешканців Київщини в їхні оселі. Вдячний нашим міжнародним партнерам – ПРООН, які здійснювали технічний нагляд за всім циклом робіт. Бо це важливо, щоб люди поверталися у якісно відновлені оселі. З боку КОДА також був суворий контроль. Моя принципова позиція – прозора та підзвітна відбудова, а також ефективне використання коштів», – наголосив Руслан Кравченко.

Під час відбудови цього об’єкту змогли зекономити 16,8 млн грн, частину під час проведення тендеру, іншу – під час робіт, оскільки всі матеріали закупили за ринковими цінами.

Дитячий майданчик біля будинку допоміг відновити власним коштом операційний директор фонду GEM Андрій Негрич.

Зі свого боку заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс, наголосив, що відновлення житлової інфраструктури, як-от ця багатоповерхівка в Гостомелі, є важливим кроком до повернення людей до звичного життя та відновлення громад, постраждалих від війни.

«ПРООН пишається тим, що є частиною цих зусиль, працюючи разом із урядом України та платформою UNITED24. Наша мета – зробити так, аби сім’ї повертались до своїх осель в безпечні та гідні умови. Цей проєкт є свідченням сили колективних зусиль та нашої спільної відданості відновленню України», – додав він.

Читайте: Руслан Кравченко: Герої не вмирають, поки ми памʼятаємо про них

Фото: Руслана Кравченко

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Відновлення туризму: Київрада затвердила цільову програму на 2025-2027 роки
Відновлення туризму: Київрада затвердила цільову програму на 2025-2027 роки
09:00 Київрада затвердила міську цільову програму відновлення та розвитку сфери туризму столиці на 2025-2027 роки. На виконання відповідних заходів міська влада планує витратити з…
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Banner
QlU7mDx4