Ринок комфорт-класу набирає обертів завдяки “єОселя”, – експерт

Ринок комфорт-класу набирає обертів завдяки "єОселя”, - експерт

Ринок нерухомості у 2024 році залишається складним через військові події, дію закону про мобілізацію та невизначеність військово-політичної ситуації. Доволі відчутно попит впав влітку і лише у серпні почав відновлюватись. Насамперед попит зростає у комфорт-класі. Таке зростання обумовлене активністю придбання комфортного для життя житла за програмою державної іпотеки “єОселя”.

На правах реклами

Про це, як дізналася КВ, заявила CMO Alliance Novobud Ірина Міхальова в інтерв’ю виданню “Фокус”. 

“Наша компанія весь час продовжує працювати, ми не зупиняли наші проєкти, а у 2024 році добудували ЖК бізнес-класу в Києві Illinsky House, отримали сертифікат готовності. Проєкт красивий й справді особливий. Він вже повністю готовий, але оскільки це бізнес-клас і ціни там доволі високі, то попит доволі повільний, але ми робимо все для покращення ситуації. Якщо ж говорити про ринок комфорт-класу, то він розвивається і все більше набирає обертів, завдяки програмі державної іпотеки “єОселя”, – розповіла Міхальова. 

І зауважила, що попит зростає у комфорт-класі, а з продажами в бізнес-класі – складніше. Якщо минулого року продажі йшли краще, відчувався доволі оптимістичний настрій, то з кінця 2023 року споживацький тренд пішов донизу, і зараз ситуація з нерухомістю бізнес-класу доволі складна.

За її словами, програма “єВідновлення” також не сильно вплинула на продажі, як на те розраховували девелопери, і поки що це лише точкові продажі. Своєю чергою, “єОселя” є драйвером ринку. 

Попит зараз сконцентрований у комфорт-класі. Тому що люди, звісно, шукають максимально доступне та якісне житло. Часто йдеться про те, щоб житло проходило за умовами програми “єОселя”, – резюмувала експертка. 

Нагадаємо, що влітку 2024 року компанія RED від ЛУН провела дослідження Visionary Service, яке охопило сервіси на етапі продажу серед 62 забудовників з різних регіонів України. Alliance Novobud посів перше місце серед девелоперів, набравши 40 балів, що відповідає кількості наданих сервісів. Дослідження враховувало аналіз споживчих послуг, таких як консультації, чат-боти, онлайн-огляди нерухомості, страхування та фінансові консультації. 

Читайте: Девелопер Alliance Novobud прозвітував про хід будівництва у вересні

Фото: Фокус

КиївВлада

Вероніка Злацька

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Махінація на 282 мільйони: фігуранти справи щодо привласнення майна “Київміськбуду” постануть перед судом
Махінація на 282 мільйони: фігуранти справи щодо привласнення майна “Київміськбуду” постануть перед судом
09:00 ДБР спільно з Офісом Генпрокурора пробують притягти до відповідальності осіб, які можуть бути причетними до заволодіння майном ПрАТ “ХК “Київміськбуд” на суму 282,5…
Крапка з комою: прокуратура продовжує судитися з Коцюбинським за тисячі гектарів столичної землі
Крапка з комою: прокуратура продовжує судитися з Коцюбинським за тисячі гектарів столичної землі
09:00 Не дивлячись на те, що у березні 2024 року Верховний Суд остаточно скасував рішення Бучанської райради, згідно з яким до складу селища Коцюбинське…
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Banner
QlU7mDx4