“Слуги народу” Київщини під час повномасштабної війни з росією пересіли на нові авто, записані на їхніх родичів (відео)

“Слуги народу” Київщини під час повномасштабної війни з росією пересіли на нові авто, записані на їхніх родичів (відео)

Перший заступник голови парламентської фракції “Слуги народу” й голова Київської обласної партійної організації Андрій Мотовиловець (на фото ліворуч) під час повномасштабної війни з росією пересів на Audi Q7 вартістю від 80 тис. доларів. Народна депутатка від “Слуги народа” по 96 округу (Буча, Славутич, Бородянка, Вишгород) Ольга Василевська-Смаглюк (на фото ліворуч) також під час повномасштабної війни пересіла на Jaguar, вартість якого на вторинному ринку стартує від 50 тис. доларів. Обидва депутати стверджують, що це автівки їхніх братів. 

Про це KВ стало відомо з сюжету Bihus.Info.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Перший заступник  голови парламентської фракції “Слуги народу” й голова Київської обласної партійної організації Андрій Мотовиловець запевнив журналістів, що Audi Q7, на якому їздить нардеп, належить його брату. В сюжеті відзначається, що цей автомобіль оформлено в травні 2022 року, а його вартість стартує від 80 тис. доларів.

Народна депутатка від “Слуги народа” по 96 округу (Буча, Славутич, Бородянка, Вишгород) Ольга Василевська-Смаглюк після початку повномасштабної війни росії проти України пересіла на електрокар Jaguar 2018 року, ціна на який на вторинному ринку починається від 50 тис. доларів. За словами Василевської-Смаглюк, це авто її брата, яке придбане в 2021 році.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Ще одна знакова фігура Верховної Ради – народний депутат від “ОПЗЖ”, секретар комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитро Ісаєнко їздить на Mercedes-Maybach. Зараз Ісаєнко є членом депутатської групи “Відновлення України”, створеної на уламках фракції “ОПЗЖ” і до складу якої, зокрема, увійшов скандально відомий київський забудовник Вадим Столар. Зазначимо, Дмитро Ісаєнко також є віце-президентом Конфедерації будівельників України й фактичним власником будівельного бізнесу під брендом “Perfect Group”.

Зазначимо, зараз неможливо перевірити статки народних депутатів, бо відповідний реєстр закритий – через заходи безпеки під час повномасштабної війни росії проти України. Втім, за чисельними чутками, статки парламентарів, які до отримання мандату не мали бізнесу, базуються на “зарплатах в конвертах”.

За даними “Дзеркала тижня”, детективи НАБУ накопичили чималу доказову базу щодо “зарплат у конвертах” депутатів монобільшості. “Детективи НАБУ вже розібралися в структурі взаємодії всередині парламенту. І навіть переконалися в тому, що “конвертоване держприймання” працює так ретельно, що окремі “слуги народу” під кінець місяця йдуть у мінус. Їх активно штрафують, і базова ставка 20 тис. доларів депутатської програми лояльності “20/30/50” (тис. доларів на місця, – KВ) тане, як шагренева шкіра. Якщо раптом отримувач не виявляє потрібних якостей — не з’являється в залі, не бере участі в засіданнях комітету чи взагалі не голосує – борг переходить на наступний місяць”, – пише автор статті Інна Ведернікова.

Наразі, як кажуть джерела KВ, ці “зарплати в конвертах” взагалі припинились. “Немає відкатів з “Великого будівництва”, Ахметов більше нічого не дає на “Слуг”, інші донори теж нічого не дають. То ж з лютого депутати монобільшості жодних доплат не отримують”, – сказав KВ на правах анонімності народний депутат.

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Автор:
Олексій Алтинов
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4