Справу не закрито: відомий на всю столицю наркодилер ще під слідством

Справу не закрито: відомий на всю столицю наркодилер ще під слідством

Київська міська прокуратура домоглася у суді, щоб “кокаїнову справу” про збут наркотиків у нічних клубах столиці не закрили. Фігурант – відомий у Києві збувач “товару”, який намагався уникнути відповідальності через процесуальні нюанси.


Про це KВ дізналася з повідомлення Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“За принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури Київський апеляційний суд скасував незаконну ухвалу Печерського районного суду про закриття кримінального провадження за обвинуваченням киянина у систематичному незаконному збуті кокаїну у нічних клубах та зберіганні бойових припасів  (ч. 2 ст. 307 КК України, ч. 1 ст. 263 КК України)”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


У релізі прокурорів вказується, що справу направлено на новий розгляд до Печерського районного суду Києва. 


У 2022 році поліція затримала киянина після продажу кокаїну. Під час огляду при собі у нього вилучили 23 пакетика розфасованих наркотичних засобів.  Крім того, під час обшуків у помешканні затриманого вилучили бойові набої, пакетики для фасування та електронні ваги. Наркодилеру повідомили про підозру у систематичному незаконному збуті кокаїну у місцях масового перебування громадян та зберіганні боєприпасів без передбаченого законом дозволу. За результатами досудового розслідування обвинувальний акт ще у жовтні 2022 року було направлено до Печерського районного суду. Втім у травні 2023 року ухвалою судді Печерського районного суду за клопотанням адвоката обвинуваченого суд закрив справу у зв’язку із закінченням після повідомлення особі про підозру строків досудового розслідування.


Не погоджуючись з таким рішенням, прокуратура оскаржила закриття справи в Київському апеляційному суді. Суд погодився з позицією прокурорів, які довели, що досудове розслідування було проведено з дотриманням строків і суд повинен продовжити розгляд обвинувачення по суті. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленні волі строком до 10 років з конфіскацією майна.


У 2022 році до п’яти років тюрми засудили 48-річного бізнесмена, власника барбер-шопів Юрія Чернецького, який збував кокаїн у нічних клубах столиці. 


Читайте: У Києві правоохоронці вилучили в чоловіка кокаїну на 3,5 мільйона гривень


Фото: з відкритих джерел


КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4