Сили оборони завдали ударів по терміналах у Краснодарському краї рф, – Генштаб ЗСУ

Сили оборони завдали ударів по терміналах у Краснодарському краї рф, - Генштаб ЗСУ

У ніч на 31 травня Сили оборони України завдали влучних ударів по терміналах у Краснодарському краї рф. Нафтовий термінал в районі порту “Кавказ” уражено українськими ракетами “Нептун”, по ще одному терміналу вдарили наші ударні БпЛА.

Про це, як передає КВ йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Ударна група угруповання сил і засобів Військово-Морських сил ЗС України уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту “Кавказ”, що в Краснодарському краї рф. Це сталося на початку доби 31 травня – наступної ночі після того, як Сили оборони України влучними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого українського Криму, які курсували до порту “Кавказ” і використовувалися для військової логістики агресора”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ураження по нафтовому терміналу в районі порту “Кавказ” було завдано кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплекса “Нептун”.

“Результати об’єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання. Точність ураження цілей дорозвідується”, – додали в Генштабі.

Комплексна операція була проведена в координації з іншими складовими Сил оборони України. Так, ударні БпЛА Сил оборони уразили ще один нафтотермінал на території Краснодарського краю.

“”Сучасна” й “ефективна” російська протиповітряна оборона знову виявилася безсилою проти наших ракет та безпілотних систем і не змогла захистити важливі об’єкти, які використовуються для логістики та постачання армії рф”, – зауважили в дописі.

Нагадаємо, ГУР Міноборони України в четвер, 30 травня, знищило два ворожих катери в тимчасово окупованому Криму. За попередніми даними йдеться про швидкісні транспортно-десантні КС-701 “Тунєц”.

Читайте: Генштаб ЗСУ підтвердив ураження російського ракетного корабля «Циклон»

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4