Тарифи “Євро-Реконструкції” на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні не підвищуватимуться, – КМДА

Тарифи “Євро-Реконструкції” на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні не підвищуватимуться, - КМДА

Міська влада Києва затвердила ціни на опалення та гарячу воду для ТОВ “Євро-Реконструкція”, яка є оператором Дарницької ТЕЦ і постачальником послуг у Дарницькому та Дніпровському районах. Тарифи затверджені на рівні минулого опалювального сезону. 


Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби Київської міськдержадміністрації (КМДА).


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначили у КМДА, тарифи як для клієнтів “Євро-Реконструкції”, так і комунального підприємства “Київтеплоенерго” протягом цієї зими не зростуть.


Разом із тим, ТОВ “Євро-Реконструкція” здійснила розрахунок економічно обґрунтованих тарифів з урахуванням зростання вартості енергоносіїв. Як пояснюють у КМДА, це є частиною необхідної процедури отримання підприємством компенсації в установленому законом порядку на рівні держави. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У столичній адміністрації нагадали, що 18 серпня був підписаний Закон України “Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування”, що запроваджує мораторій на підвищення цін (тарифів) на послуги з розподілу природного газу, теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) і послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, у якому воєнний стан буде припинено або скасовано.


Цим законом також встановлений механізм компенсації, яка запроваджена для теплопостачальних підприємств відносно заборгованості з різниці в тарифах на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.


“Тому вартість опалення та гарячої води для мешканців столиці у протягом сезону 2022/2023 залишатиметься незмінною”, – заявили у КМДА.


Нагадаємо, Дарницька ТЕЦ з 26 серпня розпочала відновлення гарячого водопостачання у будинки. Відновлювати водопостачання планують поетапно.


Читайте: Дарницька ТЕЦ планує завтра, 26 серпня, почати відновлювати гаряче водопостачання


Нещодавно мер Києва Віталій Кличко під час наради з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим заявив, що столиця України готується до наступного опалювального сезону в посиленому режимі, враховуючи всі обставини воєнного стану. За його словами, попри критичний стан із фінансуванням та постачанням матеріалів комунальні служби міста планово провели гідравлічні випробування теплових мереж і замінили майже 20 км найбільш аварійних ділянок. 

Читайте: Віталій Кличко заявив, що Київ готується до опалювального сезону в посиленому режимі

Фото: kharkivoda.gov.ua

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4