У Києві 22 муніципальні школи працюватимуть онлайн через відсутність укриттів

У Києві 22 муніципальні школи працюватимуть онлайн через відсутність укриттів

У столиці триває підготовка закладів освіти до нового навчального року. Головною передумовою очного навчання в школах залишається наявність облаштованого, або в кроковій доступності укриття. На сьогодні у перевірених укриттях можна розмістити 145 тисяч осіб. Проте 132 тисячі київських школярів виявили бажання навчатися онлайн.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської адміністрації (КМДА) 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення, 22 із 421 муніципальної школи працюватимуть винятково онлайн, оскільки в них і в кроковій доступності від них немає укриттів. Також спочатку навчатиме школярів в режимі онлайн і одна зі шкіл у Подільському районі. Будівля цієї школи постраждала навесні в результаті обстрілів російських терористів, там все ще триває ремонт.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зауважив Київський міський голова Віталій Кличко, столична влада ухвалила рішення, що в очному режимі школярі вчитимуться тільки в тих навчальних закладах, де є облаштовані укриття або де укриття – у кроковій доступності. 

Загалом 95% шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання – як очному, так і онлайн. Мер запевнив, що всі хто виявив бажання навчатися очно, матимуть таку можливість. На сьогодні це вже 132 тис. школярів.

Наразі в столиці перевірили всі школи, у більшості з них укриття облаштовані. У них можна розмістити загалом 145 тис. осіб. У деяких навчальних закладах облаштування укриттів триває, і його планують завершити до кінця вересня. Протягом цього часу учні та вчителі переходитимуть до укриттів, що розташовані поруч, в саме у школах по сусідству чи метрополітені.

Згідно інформації, у Києві зараз перебувають 60% дітей-школярів, 20% дітей перебувають за кордоном, 20% – в інших регіонах України. Понад 4 тис. дітей-переселенців уже прийняли школи та садки столиці. 

Нагадаємо, в Україні, за результатами проведення обстеження шкіл на наявність захисних споруд визначено, що 51% шкіл мають укриття. Спеціальними комісіями впродовж двох місяців було обстежено 93% українських шкіл. За даними МОН, найкраще готові до навчального року в умовах війни Київ, Львівська та Чернівецька області.

Читайте: Фіктивна безпека: як у Києві будуть готувати укриття в освітніх закладах до початку навчального року

Фото: КМДА

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4