У Києві на COVID-19 захворіло втричі більше людей, ніж тижнем раніше, – Валентина Гінзбург

У Києві на COVID-19 захворіло втричі більше людей, ніж тижнем раніше, - Валентина Гінзбург

У столиці стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. За останній тиждень на COVID-19 у столиці захворіло втричі більше людей, ніж минулого. Якщо від 8 по 14 серпня було зафіксовано 316 випадків, то від 15 по 21 їх стало вже 956. 


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на інформацію директорки Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Гінзбург зауважила, що ситуація виглядає достатньо тривожною і закликала киян згадати про заходи епідбезпеки. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Я б рекомендувала повернутися до носіння масок та знову покласти у сумки та кишені дезінфектанти для рук. Крім того, обов’язково дотримуватися правила: захворів – сиди вдома, звертатися до лікаря у разі найменших проявів недуги і виконувати всі його рекомендації, щоб мінімізувати ризики ускладнень коронавірусу та не наражати на небезпеку тих, хто поруч”, – зазначила Гінзбург.

Вона зауважила, що зростає і кількість містян, що потрапляють до лікарень із важкими формами COVID-19, а також тих, хто потребує кисню та опиняється в палатах інтенсивної терапії. 

Директорка департаменту здоров’я нагадала, що наразі можна зробити першу дозу (для тих, хто ще не щепився), другу, бустерну та другу бустерну дози. При цьому другий бустер в Україні дозволено вводити усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами. 

Щеплення проводяться у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах, а також у центрах масової вакцинації, що працюють у ТРЦ: GULLIVER, River Mall, “Універмаг Україна”. Також  за заявочним принципом до організованих колективів виїжджають мобільні вакцинальні бригади.

Нагадаємо, українцям вкотре нагадали, що COVID-19 нікуди не зник. А це означає, що треба потурбуватися за себе та зробити відповідне щеплення. Для цього профільне міністерство оприлюднило актуальний перелік пунктів та центрів вакцинації від COVID-19 зокрема у Києві.


Читайте: МОЗ закликав українців вакцинуватися від COVID-19: адреси пунктів та центрів вакцинації у Києві


Також запропонували звернутися до пунктів та центрів вакцинації на Київщині, щоб отримати щеплення.


Читайте: МОЗ закликав українців вакцинуватися від COVID-19: адреси пунктів та центрів вакцинації на Київщині


Фото: КМДА


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4