У Києві на обліку перебуває понад 330 дітей-сиріт, які можуть бути усиновлені

У Києві на обліку перебуває понад 330 дітей-сиріт, які можуть бути усиновлені

У Києві на регіональному обліку перебуває понад 330 дітей-сиріт, які можуть бути усиновлені. Із них 59 дітей – діти з інвалідністю. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як розповіла заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда, протягом 9 місяців цього року в Києві вже усиновили 70 дітей. Утім ще 330 дітей-сиріт потребують родини. Із них 59 дітей мають інвалідність. 255 – діти віком від 10 років. 190 – це діти, які мають рідних братів і сестер.

«Наразі в Києві 222 дитини перебувають під опікою чи піклуванням, влаштовані до прийомних сімей або дитячих будинків сімейного типу. Це умови, максимально наближені до сімейного виховання, які Київ всіляко підтримує та розвиває. Утім кожен з них чекає на ту саму родину», – сказала Марина Хонда.

Крім того, протягом 2024 року кількість кандидатів в усиновлювачі в Києві збільшилася втричі. Так, на обліку наразі перебуває 235 подружніх пар та одиноких осіб.

«Усе частіше потенційні батьки заявляють про готовність усиновити двох дітей одночасно або прийняти дитину з певними порушеннями здоров’я, які можна вилікувати. На час воєнного стану призупинено міждержавне усиновлення та усиновлення громадянами України, які постійно проживають за кордоном. Однак порядок та умови усиновлення для українців залишаються практично незмінними», – зазначила Марина Хонда.

Охочі стати кандидатами в усиновлювачі/патронатні вихователі/опікуни/піклувальники мають подати заяву до служби у справах дітей свого району. Адреси та контактні телефони районних служб у справах дітей Києва – за посиланням.

Нагадаємо, у липні столична міськрада затвердила нову міську цільову програму “Діти. Сім’я. Столиця”, яка буде розрахована на період 2025-2027 років. Мова про фінансування різних соціальних послуг,  підтримку малозабезпечених, багатодітних, неповних та інших категорій сімей, тощо. У порівнянні з діючою програмою, яка розрахована до кінця 2024-го, керівництво Києва зменшило обсяги її фінансування. Так, кошторис поточної програми, розрахованої на 3 роки, після декількох коригувань, складав 739 млн гривень, а у “майбутньої” (теж на три роки) він має скласти 496,3 млн гривень.

Читайте: Київрада затвердила програму “Діти. Сім’я. Столиця” на 2025-2027 роки

Фото: newch.tv

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4