У середмісті Києва за рішенням суду відремонтують укриття на понад сто осіб

У середмісті Києва за рішенням суду відремонтують укриття на понад сто осіб

У Шевченківському районі столиці прокуратура через суд зобов’язала балансоутримувача привести сховище у належний стан. Йдеться про укриття по вулиці Євгена Чикаленка (колишня Пушкінська), в якому можна розмістити 109 осіб.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, рішенням Київського окружного адміністративного суду у повному обсязі задоволено позовну заяву окружної прокуратури про приведення захисної споруди у Шевченківському районі столиці у належний до використання стан.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Встановлено, що на балансі одного з комунальних підприємств перебуває захисна споруда цивільного захисту по вул. Євгена Чикаленка (колишня Пушкінська), площею 196,4 кв.м, яка здатна розмістити 109 громадян”, – зазначили в прокуратурі.

Під час перевірок, які провели представники прокуратури і ДСНС, виявилось, що вказане приміщення перебуває в аварійному стані і не готове для використання як укриття.

Прокурори зауважили, що чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання.

Суд підтвердив обгрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.

У пресслужбі додали, що впродовж 2022 – 2023 років органами Київської міської прокуратури пред’явлено до судів 35 позовів про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні цивільні споруди у стан готовності до використання за призначенням.

Нагадаємо, після рішення комісії щодо непридатності значної кількості укриттів у столиці, з обліку та мапи укриттів було знято близько тисячі об’єктів. Це рішення вимагає наростити кількість укриттів, які мають забезпечити захист містян.

Читайте: Чергові видатки на укриття: Київрада внесла зміни до бюджету-2023 і Програми соцекономрозвитку

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4