У столиці зловмисники привласнили квартиру пенсіонерки, а власницю намагались вивезти до будинку для престарілих (фото, відео)

У столиці зловмисники привласнили квартиру пенсіонерки, а власницю намагались вивезти до будинку для престарілих (фото, відео)

У Києві правоохоронці затримали зловмисників, які незаконно заволоділи квартирою 93-річної киянки. Щоб швидше продати нерухомість, шахраї намагалися вивезти жінку до будинку престарілих. Затримали чоловіків “на гарячому”, їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі, відповідно до “ролей” у вчиненні злочину.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, до злочинної групи входили організатор та його спільник, які в минулому місяці незаконно привласнили чужу квартиру та ще два чоловіки, яким була відведена роль нібито працівників швидкої медичної допомоги.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Спершу спільники в незаконний спосіб отримали документи на право розпоряджатись нерухомим майном пенсіонерки, а також зібрали весь необхідний пакет документів для посвідчення договору купівлі-продажу нерухомого майна”, – йдеться в повідомленні.

Надалі один із зловмисників “реалізував” квартиру своєму родичу, не отримавши оплати – лише щоб вивести нерухомість з власності жінки. Також спільники вирішили “позбутися” жінки, помістивши її до спеціалізованого закладу.

“Для цієї частини плану вони залучили ще двох чоловіків, які під виглядом працівників медиків ШМД (швидкої медичної допомоги, – KВ) силоміць забрали потерпілу з квартири та посадили в автомобіль. Ймовірно, щоб заспокоїти жінку зловмисники зробили їй ін‘єкцію сильнодіючої речовини”, – повідомили і поліції.

Правоохоронці зупинили порушників одразу як вони розпочали рух автомобілем та доставили пенсіонерку до лікарні.

Відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 — шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 — пособництво в шахрайстві, вчинене в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб та ч. 2 ст. 146 КК України — незаконне позбавленні волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Санкція тяжчої статті передбачає до 12  років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зловмисникам повідомлено про підозри, відповідно до їхніх ролей у вчиненні злочинів. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.


Нагадаємо, співробітники Шевченківського управління поліції викрили уродженку Чернігівської області, яка незаконним шляхом привласнила собі квартиру вартістю 6, 6 млн гривень. Правоохоронці довели вину фігурантки, яка за підробленим договором оформила на себе право власності на оселю померлого киянина. 

Читайте: Діяли під виглядом агентства нерухомості: у Києві викрили зловмисників, які привласнювали квартири померлих

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4