Україна повернула з полону рф в межах 24 обмінів 808 людей, – Маляр

Україна повернула з полону рф в межах 24 обмінів 808 людей, - Маляр

Станом на 2 жовтня 2022 року Україна провела 24 обміни полоненими з країною-агресором. Додому повернули 808 осіб.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні заступниці міністра оборони Ганни Маляр.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Станом на сьогодні (2 жовтня – KВ) вже проведено 24 обміни полоненими, 808 осіб повернуто з полону”, – зазначила Маляр.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Вона також нагадала, що на початку повномасштабного російського вторгнення постановою Кабміну був створений Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, який працює на базі Головного управління розвідки Міністерства оборони, та об’єднує в собі понад десять державних установ та організацій.

Маляр зауважила, що Україна виконує всі норми Женевських конвенцій щодо питань поводження з військовополоненими.

Вона опублікувала контактні дані штабу, де родичі військовополонених та безвісти зниклих можуть отримати юридичну чи психологічну допомогу та просто інформацію.

Адреса приймальні – Київ, вулиця Спаська 37. Консультаційна лінія: +38 (095) 412 74 24 понеділок-п’ятниця 10:00 – 16:00. Запис на прийом здійснюється за номером +38 (044) 425 12 09 з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 17:00. У штабі здійснюється прийом родичів військовополонених та безвісти зниклих, де вони мають змогу отримати юридичну чи психологічну  допомогу та просто інформацію.


Нагадаємо, найближчий по часу обмін військовополонених з росією Україна провела 29 вересня. В ході цього обміну четверо морпіхів, які боронили Маріуполь повернулися додому. Також з російського полону повернулися двоє цивільних, яких окупанти вивезли до рф.


Найбільший обмін було проведено також у вересні. На Батьківщину вдалося повернути 215 людей, серед яких 124 офіцери. Зокрема, було звільнено 108 бійців полку “Азов”. Натомість Україна “віддала” росії 55 російських полонених та кума путіна Віктора Медведчука. 


Читайте: Україна повернула додому 215 військовополонених, з яких 108 бійці полку “Азов” – Зеленський


Фото: “Арміяінформ”


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4