В Alliance Novobud розповіли про тенденції та попит на житло поза мегаполісом

(без назви)

Сьогодні все більше покупців обирають життя поза мегаполісом. У пристоличному регіоні, наприклад, віддають перевагу Броварам. Тут житло шукають дві основні категорії покупців: місцеві жителі, які хочуть покращити свої умови, та внутрішньо переміщені особи, які шукають нове життя в спокійному ритмі. Попит зосереджений на дво- та трикімнатних квартирах, особливо в комплексах, де можна замовити ремонт від забудовника. Крім того, популярністю користуються малоповерхові комплекси з приватними двориками.

На правах реклами

Про це, як дізналася КВ, заявила CMO Alliance Novobud Ірина Міхальова в інтерв’ю виданню “Фокус”.

“Сьогодні є дві категорії покупців, які розглядають варіанти житла у Броварах. Перша — це люди, найчастіше броварці, які хочуть покращити свої житлові умови й переїжджають з квартири старого житлового фонду в новобудову. Вони шукають гарне співвідношення ціна-якість, шукають вигідні умови розтермінування тощо. Друга — внутрішньопереміщені особи, які розпочинають нове життя у столиці, але прагнуть до ритму, максимально наближеного до невеличкого містечка. Досить часто і ті, і інші цікавляться нашим новим проєктом — “Alliance Prostir — квартири з ремонтом”, – розповіла Міхальова.

Проте, як зауважила експертка, є певні складності щодо придбання квартир з ремонтами за умовами кредитування “єОселя”.

“Оскільки є процедура оцінки банком, і якщо квартира готова та з ремонтом, то експерти можуть провести оцінку. Але якщо пропонується майбутній ремонт, то немає ще для оцінювача можливості оглянути житло та оцінити. Але ми знаходимо рішення: отримуємо кредит як забудовник, робимо ремонт, і потім вже пропонуємо квартиру з ремонтом, – говорить вона.

За її словами, за програмою “єВідновлення” теж часто цікавляться квартирами саме з ремонтом.

“Ми помітили тенденцію, що люди, які виїжджають, наприклад, з приватних будинків, які були знищені внаслідок обстрілів, шукають не багатоповерхівку, а інший формат. В цьому випадку ми пропонуємо їм малоповерховий житловий комплекс “Лавандовий”. Тут є навіть квартири з приватними двориками. В цьому випадку покупці теж цікавляться послугами оздоблення від забудовника, тож останнім часом ми розширили свою пропозицію. Якщо раніше ми пропонували ремонт в основному у комплексі Krona Park II, то зараз пропонуємо і в “Лавандовому”, і в Madison Gardens, – розповіла Міхальова.

Що стосується площі, то вибір покупців, додає Міхальова, залежить від того, чи є програма “єОселя” у комплексі або ж ні.

“Люди, які беруть довгострокові кредити на 20 років, намагаються купувати більші квартири. Вони розуміють, що доведеться виплачувати тривалий період, тож однокімнатна не варіант. Ба більше, як правило люди планують народжувати діток, або відразу переїздять великими сім’ями, відповідно, потрібна більша площа”, – говорить вона.

І додала, що найпопулярнішими серед покупців є дво- та трикімнатні квартири.

“До слова, це коригується не лише попитом, адже у забудовників вже давно немає залишків однокімнатних площ принаймні у тих комплексах, де є програма “єОселя”. Однокімнатні розпродаються на нижчих стадіях готовності. Відповідно, до моменту, коли новобудова акредитується у програмі “єОселя”, однокімнатних квартир майже не залишається у продажі”, – резюмувала експертка.

Нагадаємо, що ринок нерухомості у 2024 році залишається складним через військові події, дію закону про мобілізацію та невизначеність військово-політичної ситуації. Доволі відчутно попит впав влітку і лише у серпні почав відновлюватись. Насамперед попит зростає у комфорт-класі. Таке зростання обумовлене активністю придбання комфортного для життя житла за програмою державної іпотеки “єОселя”.

Читайте: В Alliance Novobud розповіли про динаміку розвитку броварських проєктів

Фото: сайт компанії

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Безкарність в дії: столичний суд звільнив від відповідальності “за розтрати” чергового посадовця КП “Плесо”
Безкарність в дії: столичний суд звільнив від відповідальності “за розтрати” чергового посадовця КП “Плесо”
09:00 У столиці звільнено від кримінальної відповідальності чергового посадовця КП “Плесо”. Нещодавно суд закрив справу щодо службової недбалості з боку інженера технагляду Олександра Нудьги…
Махінація на 282 мільйони: фігуранти справи щодо привласнення майна “Київміськбуду” постануть перед судом
Махінація на 282 мільйони: фігуранти справи щодо привласнення майна “Київміськбуду” постануть перед судом
09:00 ДБР спільно з Офісом Генпрокурора пробують притягти до відповідальності осіб, які можуть бути причетними до заволодіння майном ПрАТ “ХК “Київміськбуд” на суму 282,5…
Крапка з комою: прокуратура продовжує судитися з Коцюбинським за тисячі гектарів столичної землі
Крапка з комою: прокуратура продовжує судитися з Коцюбинським за тисячі гектарів столичної землі
09:00 Не дивлячись на те, що у березні 2024 року Верховний Суд остаточно скасував рішення Бучанської райради, згідно з яким до складу селища Коцюбинське…
Banner
QlU7mDx4