В “Клубі експертів” влаштували дегустаційний семінар на підтримку виноробства

В “Клубі експертів” влаштували дегустаційний семінар на підтримку виноробства

Київський аналітичний центр “Клуб експертів” у рамках ініціативи, спрямованої на підтримку та розвиток виноробної галузі, 23 червня 2023 року провів другий дегустаційний семінар-презентацію. Подія присвячена представленню переможців та фіналістів VIІ-го Всеукраїнського Дегустаційного Конкурсу “Сорт і теруар. Мікровиноробство. Незламні”.

Про це KВ стало відомо з повідомлення “Клубу експертів”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Цей захід, на думку організаторів, стане цікавою подією для всіх шанувальників вина, як експертів-сомельє, так і для рестораторів, представників рітейлу, медіаспільноти та простих споживачів. 

На семінарі відвідувачі могли ознайомитись з продукцією провідних крафтових виробників українських вин та міцних напоїв, а також долучитись до платформи з обміну думками та ідеями між провідними експертами у сфері виноробства.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Засновник “Клубу експертів”, кандидат економічних наук Максим Уракін акцентував на важливості підтримки вітчизняних виробників вина та міцних напоїв.

“Наш захід не просто спрямований на розвиток культури споживання вина в Україні. Він також сприяє зростанню внутрішнього виробництва, допомогаючи економічному відродженню нашої країни. Кожна пляшка вина, вироблена в Україні, це крок до створення робочих місць, збільшення податкових надходжень та підвищення економічної стабільності”, – зазначив Максим Уракін.

Винні зразки на заході були представлені фіналістами VII-го Всеукраїнського Дегустаційного Конкурсу “Сорт і теруар. Мікровиноробство. Незламні” Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє, що дало відвідувачам можливість відчути багатий букет смаків, створених за допомогою традиційних методів виноробства і сучасних технологій. 

Президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє Наталія Благополучна зазначила, що усі вина, представлені на заході, пройшли експертну оцінку за всіма критеріями, починаючи від аромату та смаку, до текстури, кольору та загальної гармонії.

Читайте: “Клуб експертів” проаналізував ключові макроекономічні тенденції в Україні та світі (відео)

На винному вечорі представлені наступні українські вина та міцні напої:

  • “Ігристе рожеве, 2019” від ТМ “46 Паралель”;

  • “Рислінг, 2022” від ТМ “Babchuk Winery”;

  • “Ркацителі орандж, 2020” від ТМ “Дрюківські вина”;

  • “Піно Нуар, 2021” від ТМ “Шато Піно”;

  • “Піно Нуар, 2020” від Георгія Самсонюка;

  • “Мерло, 2021” та “Каберне Совіньон, 2021” від ТМ “My Wine”, Едуарда Городецького;

  • “Вермут білий десертний” та “Запіканка медова, 40%” від ТМ “Винодел Винокур”;

  • “Чача Одеський Чорний, 2022, 42%” від ТМ “Винодел Винокур”;

  • Цвайгельт 2019 ТМ “Вина Ковача”;

  • Чорна перлина 2017 ТМ “Вина Ковача”;

  • “Яблуко, 42%” від ТМ “KALYUS WINERY”;

  • “Кальвадос, 42%” від Івана Горобця.

Партнерами заходу виступили Всеукраїнська асоціація виноробів і сомельє, Дім українського вина та Громадська спілка “Укрсадвинпром”, які активно підтримують активізацію вітчизняного виноробства і розширення його впливу на світовий ринок вина.

Читайте: Клуб експертів та Клуб експортерів проаналізували основні експортні ризики у 2023 році

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Як за гроші європейського банку відновлюється освіта Київщини
Як за гроші європейського банку відновлюється освіта Київщини
12:00 Попри війну, фотографії руйнувань на Київщині дедалі частіше поступаються місцем світлинам відбудованих об’єктів, зокрема шкіл. Відновлення навчальних закладів столичного регіону співфінансується численними міжнародними…
“Туалетна помилка”: Київрада забрала землю на вулиці Голосіївській у компанії із орбіти братів Супруненків
“Туалетна помилка”: Київрада забрала землю на вулиці Голосіївській у компанії із орбіти братів Супруненків
09:00 У Київраді виправили свою ж “політичну помилку” – депутатський корпус погодив розірвання договору оренди земельної ділянки на вул. Голосіївській, 13-Д, на якій ТОВ…
Різдвяні страви стали дорожчими для українців на майже 23%
Різдвяні страви стали дорожчими для українців на майже 23%
09:00 У 2024 році вартість традиційних різдвяних страв в Україні зросла на 22,7% порівняно з минулим роком. Найбільше подорожчали у “різдвяному кошику” капуста, картопля,…
Banner
QlU7mDx4