ВАКС оголосив у розшук народного депутата Шахова

ВАКС оголосив у розшук народного депутата Шахова

Сьогодні, 31 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) задовольнила клопотання прокурора САП та оголосила у розшук народного депутата України Сергія Шахова (на фото). Народного обранця звинувачують у недекларуванні майна на 88 млн гривень. За даними антикорупційних органів, нардеп переховується від суду.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та трансляції засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС). 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Так, указаний нардеп неодноразово без поважних причин не з’являвся у судові засідання. 22 листопада 2022 року ВАКС зобов’язував вказану особу сплатити понад 5 тис. гривень штрафу за неявку у судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду. Аналогічне рішення було ухвалено 17 січня 2023 року – два максимально можливих грошових стягнення у розмірі понад 10,7 тис. гривень”, – йдеться в повідомленні САП.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що 21 лютого 2023 нардеп вкотре проігнорував засідання. 

Зважаючи на неявку, ВАКС постановив здійснити привід обвинуваченого до суду.

“Обвинуваченого Шахова Сергія Володимировича оголосити в розшук. Організацію виконання ухвали доручити прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Зупинити судове провадження щодо обвинуваченого Шахова до його розшуку”, – йдеться в рішенні антикорупційного суду.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Шахову була вручена підозра в рамках кримінального провадження, яке в НАБУ було розпочато після виходу розслідування “Схем” у квітні 2021 року. Журналісти з’ясували, що на громадянську дружину народного депутата Шахова записані котеджі під Києвом, квартири та паркомісця у центрі столиці, земельні ділянки та частки у статутних капіталах низки компаній, проте він не вказує у декларації ні її, ні зареєстровані на неї активи.

Читайте: Народному депутату України вручили підозру у недостовірному декларуванні

Фото: Facebook Сергія Шахова

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4