Вночі сили ППО збили 72 “шахеди”, ще два повернулися в рф

Вночі сили ППО збили 72 "шахеди", ще два повернулися в рф

У ніч на 14 вересня  2024 року ворог атакував Україну 76-ма ударними БпЛА типу “Shahed”. В результаті протиповітряного бою збито 72 ударних БпЛА. Два ворожих безпілотники полетіли назад у рф, ще два – локаційно втрачені на території України. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ.

Зазначається, що всього радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 76 “шахедів” із напрямків Курськ, Єйськ – рф, Чауда – Крим.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 72 ворожі ударні БпЛА у межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Київської, Донецької, Житомирської, Дніпропетровської, Черкаської, Вінницької та Сумської областей.

“Крім того, два ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України, ще два – повернулися в росію”, – додали в командуванні ПС.

Як повідомив начальник КМВА Сергій Попко, у ніч на 14 вересня в передмісті Києва працювала протиповітряна оборона. Зафіксовано падіння уламків на межі міста та області, за межами житлової забудови.

Мер Києва Віталій Кличко інформував про падіння уламків БпЛА на території комунального підприємства в Оболонському районі. За його словами, станом на 2:21 пожежа відсутня.

Читайте: За добу зафіксовано 138 боєзіткнень, майже третина з них на Курахівському напрямку, – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото: Повітряні Сили

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4