З початку вторгнення рашистів в Україні загинуло 165 дітей

З початку вторгнення рашистів в Україні загинуло 165 дітей

Станом на ранок 5 квітня в Україні від збройної агресії орди постраждала більше ніж 431 дитина. Через бомбардування та обстріли пошкоджено 869 закладів освіти 83 з них зруйновано повністю.


Про це KВ стало відомо з повідомлення уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Станом на 10 годину 5 квітня 2022 року за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення російської редерації в Україні загинуло 165 дітей та постраждало 266 дітей”, – повідомила Денисова.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Вона також наголосила, що фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити неможливо через те, що в українських містах окупаційні війська ведуть активні бойові дії.


Як повідомила Людмила Денисова, днями стало відомо, що під час окупації Ворзеля Київської області військовослужбовці країни-агресора кинули димову шашку в підвал одного з будинків, де перебували 14-річна дитина та жінка, після чого здійснили обстріл в результаті якого дитина з матір’ю загинули.

Також російські війська продовжують здійснювати обстріли Миколаєва забороненими Женевською конвенцією 1949 року та Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі касетних боєприпасів та про їх знищення касетними боєприпасами.

Уповноважена з прав людини повідомила, що піід ворожий вогонь потрапили цивільні квартали: будинок дитини, 11 дитячих садків, 12 шкіл, 1 ПТУ, 2 філії закладів позашкільної освіти і медичні заклади. В результаті обстрілу дитячої лікарні  померла одна дитина.

Наразі, за час російського вторгнення в країну, агресором через бомбардування та обстріли пошкоджено 869 закладів освіти 83 з них зруйновано повністю.

Згідно повідомлення офісу Генпрокуратури, найбільше постраждало дітей у Київській – 77, Донецькій – 78, Харківській – 61, Чернігівській – 49, Миколаївський – 35, Луганській – 31, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15 областях.


Нагадаємо, міністерство соціальної політики України разом із ЮНІСЕФ розпочинають багатоцільову програму грошової допомоги для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.


Читайте: 25 вихованців будинку дитини з Кам’янського успішно евакуйовані до Швейцарії


Фото: Facebook-сторінка Людмили Денисової


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4