Заборонений “Наш край” засідає в 9 міськрадах Київщини

Заборонений “Наш край” засідає в 9 міськрадах Київщини

У 2020 році на міських виборах політична партія “Наш край” зайняла 37 крісел у дев’яти міських рад Київщини. Ба більше, дві громади Київщини очолюють представники “Нашого краю”. А саме – Таращанську, Михайло Кривошеєв, та Кагарлицьку – Олександр Панюта. Покійний мер Борисполя Анатолій Федорчук. також був із кагорти “Нашого краю”. Найбільше представництво партії засідає у депутатській залі Бориспільської, найменше – у Сквирській, Тетіївській та Обухівській громадах.

Про кількість депутатів у міських радах від партії “Наш край” КВ дізналася з даних Центральної виборчої комісії за результатами місцевих виборів у 2020 році. 

Найбільше представництво партії засідає у депутатській залі Бориспільської громади  – вісім депутатів. Покійний мер Борисполя Анатолій Федорчук також здобув перемогу як член партії “Наш край”. 

Наразі в депкорпусі ради від партії діють Микола Дженжебір, Наталія Маркевич, Роман Заєць, Микола Кравчук. А ще – Віра Мазура, Анатолій Тур, Ірина Панкявічене та Микола  Корнійчук.

П’ять депутатів має Таращанська громада. Продовжують діяти від партії Микола Фурдичка, Віра Маслюк, Федір Ілляшенко, Олег Якименко та Володимир Тупчій. До речі, ще зовсім нещодавно обранців від “Нашого краю” було сім, але два депутати – Віталій Кашко та Галина Нечипоренко більше не в списку. Крім того, Михайло Кривошеєв, очільник громади, також здобув перемогу під прапором цієї партії. 

Ще шість – у Кагарлицькій. І з 26 обраних, представництво цієї партії у раді найбільше. Депутатами від “Нашого краю” наразі є Юрій Береговенко, Володимир Вітенко, Роман Коваленко, Інна Карапіра (замість Василя Мамій), Григорій Кулініченко та Олександр Широкоступ. На додаток, громада і депкорпус працюють під керівництвом мера Олександра Панюти, який також із когорти “Нашого краю”.

Чотирьох депутатів від “Нашого краю” в депкорпусі має і Яготинська громада і з 26 депутатів за кількістю вони посідають друге місце після “Слуги народу”. У вересні 2023 року достроково припинив свої повноваження на підставі особистої заяви Володимир Семеняка, який пройшов у раду як перший кандидат. Анатолій Петренко, Валентин Пісківець, Валерій Чорноштан наразі на сайті вказано, що вони є позафракційними, однак на виборах йшли від однойменної партії.  

По три представники – в Українській та Богуславській громадах. Так, в Українській громаді в обраному складі продовжують засідати Андрій Гузєв, Іван Кирилюк та Володимир Луценко. Як і в Богуславській – Леонід Кипиченко, Микола Куценко та Анатолій Резніченко.

І найменше представництво, по два депутати, у Сквирській (Надія Рогоза та Юлія Поступаленко), Тетіївській (Іван Миколюк та Олександр Возний) та Обухівській громадах (Дмитро Шевченко та Олександр Акимов).

Нагадаємо, що у 2020 на місцевих виборах представники “Наш край” зайняли 16 крісел в чотирьох районних радах Київської області. Найбільше партійців в Бориспільській райраді – п’ять, по чотири депутати представлено в Білоцерківській та Обухівській райрадах. Трохи менше у Вишгородській – три депутати.

Читайте: Заборонена, але представлена: на Київщині 102 депутати діють від партії “Наш край”

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4