Зеленський дозволив призначати військових першими заступниками міністра оборони

Зеленський дозволив призначати військових першими заступниками міністра оборони

Президент України Володимир Зеленський (на фото) вніс зміни в указ “Про переліки посад, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського складу, та граничних військових і спеціальних звань за цими посадами” та дозволив призначати військових першими заступниками міністра оборони.

Про це KВ стало відомо з указу №76/2023 на сайті президента 13 лютого.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Документ доповнює цей указ посадою першого заступника міністра, на яку на період воєнного стану можна призначати військових. Зокрема першим заступником міністра оборони на період дії правового режиму воєнного стану може бути призначений генерал-лейтенант чи віце-адмірал.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також Зеленський цим указом доручає  Кабінету Міністрів внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо зміцнення демократичного цивільного контролю над органами та формуваннями сектору безпеки і оборони згідно із стандартами НАТО.

Указ набирає чинності з дня опублікування.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив про низку рішень щодо кадрових та структурних змін у Міноборони.

Як повідомляє редактор “Главкома” Віктор Шлінчак, заступником Резнікова може стати Герой України, генерал-лейтенант Олександр Павлюк – командувач ООС у 2021-2022 рр., голова Київської ОВА в березні-травні 2022 року.

За даними ЗМІ, кандидатами на затвердження заступниками є зокрема громадський діяч, засновник благодійного фонду “Повернись живим” Віталій Дейнега та народний депутат  V-VII скликань, колишній посол у Канаді Андрій Шевченко.

Дейнега вже підтвердив згоду на призначення, він має займатися цифровою трансформацією.

“Так, це дійсно правда. Я наразі дуже близький до призначення на посаду заступника Міністра оборони з питань цифрової трансформації”, – написав Віталій Дейнега.

Андрій Шевченко має займатися міжнародним напрямком – співпрацею з НАТО, євроінтеграцією тощо.

Як писала KВ, 24 січня уряд звільнив заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова – за його власною заявою. Шаповалов відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.

За повідомленням на Facebook парламентарки Вікторії Сюмар (фракція “Європейська солідарність”), міністр оборони Олексій Резніков на тому ж вчорашньму засіданні антикорупційного комітета ВР визнав, що Шаповалова звільнено за помилки в контракті на 13,16 млрд гривень, про які було написано у статті про закупівлю продуктів харчування для ЗСУ за завищеними цінами, опублікованій 21 січня в “Дзеркалі тижня”, і після якої вибухнув “яєчний скандал” (одне яйце за 17 гривень).

Читайте: Тво директора Департаменту державних закупівель Міноборони Богдана Хмельницького звільнено

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4