ЗСУ 21 жовтня відбивали атаки росармії найчастіше на Покровському та Курахівському напрямках

ЗСУ 21 жовтня відбивали атаки росармії найчастіше на Покровському та Курахівському напрямках

Українські захисники в десятках боїв за неповний день не допускають ворога глиб нашої території. На 16 годину 21 жовтня кількість бойових зіткнень на фронті сягнула 67. Більше за все боїв – на Покровському, Курахівському , Времіївському, Лиманському напрямках.

Про це КВ дізналася зі зведення Генерального штабу Збройних Сил України про оперативну інформацію щодо російського вторгнення в Україну станом на 16 годину 21 жовтня 2024 року.

Згідно повідомлення, найгарячіше сьогодні

  • на Покровському напрямку, де російські загарбники здійснили 27 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Сухої Балки, Воздвиженки, Миролюбівки, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 18 атак противника, “дев’ять боєзіткнень – ще тривають (дані станом на 16:00 – КВ”.
  • На Курахівському напрямку ворожа армія атакувала 15 разів у бік населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Максимільянівка, Георгіївка, Дальнє, Катеринівка та Антонівка. Сім спроб окупантів просунутися вперед вже відбито.
  • На Времівському напрямку відбулось вісім ворожих атак неподалік Богоявленки, Новоукраїнки та Золотого (“Три бої ще тривають”).

На інших напрямках фронту ситуація така: 

  • На Харківському напрямку противник двічі штурмував позиції наших підрозділів у районах Вовчанська та Липців.
  • На Куп’янському напрямку російські окупанти двічі атакували Сили оборони в районах Лозової та Вишневого. (“Одне боєзіткнення ще триває”.)
  • На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила сім атак на позиції українців поблизу Греківки, Новомихайлівки, Петропавлівки та Тернів. Шість боїв завершилися, ще один – триває. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу втрат.
  • Війська окупантів продовжують шукати слабкі місця в нашій обороні поблизу Верхньокам’янського та Переїзного на Сіверському напрямку. З початку доби тут відбулось два марні штурми противника.
  • На Краматорському напрямку від початку доби авіація окупантів завдала ударів КАБами та НАРами по Пазено, Майському та Часовому Яру.
  • На Торецькому напрямку агресор один раз намагався вклинитися в нашу оборону в районі Торецька. По цьому ж місту окупанти завдали ударів КАБами.
  • На Оріхівському напрямку окупаційні війська один раз штурмували позиції Сил оборони поблизу Малої Токмачки.

На решті напрямків, кажуть у Генштабі, – без особливих змін.

Читайте: На Сумщині російський авіаудар залишив без світла понад 100 населених пунктів

Повідомляється також, що в першій половині дня 21 жовтня від вогню ворожої артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню постраждали, зокрема, громади населених пунктів Бояро-Лежачі, Краснопілля, Басівка, Мезенівка, Новеньке та Миропілля Сумської області; Михальчина Слобода та Полісся Чернігівської області. Крім цього, росіяни завдали авіаударів КАБами по районах Хотіні, Басівки, Річок, Білопілля та Краснопілля Сумської області.  

Триває операція в Курській області. Авіація рф продовжує бити по російських містах і селах. Від початку доби російські літаки завдали 22 удари 32 КАБами по власній території.

Читайте: Триває збір на безпілотник “Крило” для 100 ОМБ ЗСУ

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. 

Слава Героям!

Читайте: 100 ОМБ запрошує на службу в одній з кращих бригад ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
09:00 Масштабного будівництва в столиці висотного житла фактично “під вікнами” башти №5 Київської фортеці може не відбутися завдяки старанням столичного адвоката Олександра Дядюка. Останній…
Ладо Гамсахурдія: “Грузію кремлю ніхто не подарує, крові ми не боїмося”
Ладо Гамсахурдія: “Грузію кремлю ніхто не подарує, крові ми не боїмося”
09:00 В цю суботу, 26 жовтня, в Грузії відбудуться вибори в парламент. Від результатів цих виборів залежить дуже багато, бо наразі Грузія перебуває під…
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Banner
QlU7mDx4